סלט עוף צבעוני
סלט עוף צבעוני – ישנן מלא גרסאות וסוגים שונים לסלט עוף, הפעם נשתמש בחזה עוף ושלל ירקות צבעוניים שיתנו סלט צבעוני, טעים ומתאים לכל ארוחה. כמובן שאפשר להוסיף / להסיר רכיבים לפי טעמכם האישי.
מרכיבים להכנת סלט עוף צבעוני :
150-200 גר' חזה עוף
1/4 ראש כרוב לבן, חתוך לרצועות דקיקות – ניתן להחליף חצי מהכמות ברצועות כרוב סגול
3 גזרים גדולים, מגורדים בפומפייה
3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים דק
1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות דקיקות
1 כוס נבטים לבחירתכם (נבטים סיניים, נבטי חמנייה וכו')
חופן חמוציות ללא סוכר
לרוטב הסלט:
2 כפות שמן זית
1/4 כוס רוטב קוקונט אמינוס ללא גלוטן
1 כפית שמן שומשום
1-2 כפיות סילאן
מיץ מחצי לימון סחוט
2 שיני שום, כתושות
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
הוראות הכנה:
1 בשלו את נתחי חזה העוף באיזה צורה שתרצו – על המחבת עם מעט מלח ופלפל לתיבול, או בטוסטר אובן עם מעט שמן מלח ופלפל (20 דקות הכנה לערך). כשחזה העוף מוכן חתכו אותו לרצועות דקיקות שיתערבבו היטב בסלט.
2 בקערה גדולה – ערבבו את כל הירקות החתוכים (כרוב, גזר, בצל ירוק, נבטים, גמבה, חמוציות) יחד עם רצועות חזה העוף.
3 בקערה קטנה – ערבבו היטב את כל רכיבי הרוטב – שמן זית, רוטב סויה, שמן שומשום, מיץ לימון, סילאן, שום כתוש וג'ינג'ר מגורד.
4 שפכו את הרוטב בקערת הסלט על גבי הירקות, ערבבו היטב, הגישו ואכלו בתיאבון!