סלט ירקות שורש
סלט ירקות שורש צבעוני וטעים שישדרג לכם כל ארוחה. את הירקות יש לחתוך לרצועות דקות בעזרת מנדולינה / קולפן / סכין וקרש חיתוך או בכל דרך אחרת שתבחרו. כמובן שאת הסלט אפשר לשפר ולשדרג בעזרת ירקות אחרים שאהובים עליכם, עשבי תיבול או כל רוטב שאתם מתחברים אליו – להכין, לשמור במקרר ולאכול בכל הזדמנות!
מרכיבים להכנת סלט ירקות שורש :
800 גר' גזר (בין 7-10 גזרים), קלופים וחתוכים לרצועות דקות וארוכות
1 קישוא, חתוך לרצועות דקות וארוכות
1 סלק, קלוף וחתוך לרצועות דקות וארוכות
4-6 צנוניות, חתוכות לרצועות דקות
1/2 בצל סגול, קצוץ דק
שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי (מחצי לימון/לימון שלם – לפי הטעם)
מלח ופלפל לפי הטעם
אפשרי: להוסיף לסלט חתיכות תפוח ירוק / אגס, לשדרוג הסלט
לקישוט מעל: בצל ירוק קצוץ / שמיר קצוץ / פטרוזיליה קצוצה – לפי טעמכם
הוראות הכנה:
1 תחילה יש לקלף את כל הירקות שדורשים קילוף (גזרים, סלק, בצל). לחתוך את כל הירקות לרצועות ארוכות ודקות פרט לבצל אותו יש לקצוץ.
2 הניחו את כל הירקות הקצוצים בקערה גדולה וחתכו גם את האגס/התפוח במידה ובחרתם להוסיף אותו. שפכו מעל הירקות 'שלוק' שמן זית ומיץ לימון טרי.
3 ערבבו היטב את תכולת הקערה, תבלו במלח ופלפל לפי טעמכם. הוסיפו מעל הסלט את הירק הקצוץ שבחרתם (בצל ירוק/שמיר/פטרוזיליה).
אכלו בתיאבון!