נתחי סלמון ובטטות
נתחי סלמון ובטטות – פילה סלמון אפוי בתנור יחד עם בטטות, לימון שום ודבש. פשוט טעים ומזין, ניתן לאכול יחד עם סלט בצד, מטבלים מעניינים או אפילו 'אורז' כרובית. ארוחה מהירה לימים בהם אין יותר מידי זמן פנוי להשקיע במטבח.
מרכיבים להכנת נתחי סלמון ובטטות :
500-700 גר' פילה סלמון חתוך לנתחים
2 בטטות קטנות, קלופות ופרוסות לפרוסות דקות
לימון אחד, פרוס לפרוסות דקות
3 שיני שום, כתושות
1 כף דבש
2-3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור ל- 205 מעלות. הכינו תבנית פיירקס מתאימה לתנור ועליה הניחו נייר אפייה.
2 בתחתית התבנית סדרו את כל פרוסות הבטטות שחתכתם עד שכל התחתית מכוסה. על הבטטות הניחו את נתחי פילה הסלמון.
3 בקערה קטנה ערבבו היטב את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש ושיני השום הכתושות. הניחו פרוסת לימון אחת (או יותר) על כל נתח סלמון שבתבנית.
4 פזרו את ה'רוטב' שבקערה באופן אחיד על כל נתחי הסלמון והבטטות והכניסו את התבנית לתנור.
5 לאחר 20 דק' בתנור בדקו את מידת העשייה של נתחי הסלמון בעזרת מזלג, אם הם מוכנים תוכלו להוציא את התבנית. אם לא – החזירו לתנור ל- 10 דקות נוספות.
הוציאו מהתנור ואכלו בתיאבון 🙂