מרק גספאצ'ו צונן
מתכון מרק גספאצ'ו צונן , נהדר לימים החמימים שמתחילים להגיע אלינו. מרק הגספאצ'ו הגיע מספרד, ידוע בצבעו האדום בשל העגבניות שמרכיבות אותו ולהבדיל משאר המרקים – מוגש קר ולכן הוא מרווה ביותר.
מרכיבים להכנת מרק גספאצ'ו :
8 עגבניות תמר בשלות ואדומות
מלפפון אחד, יש לקלוף ולחתוך את החלק הפנימי עם הגרעינים
בצל סגול אחד, חתוך דק
פלפל ירוק אחד (גמבה), קצוץ דק ללא הליבה והגרעינים
פלפל אדום אחד (גמבה), קצוץ דק ללא הליבה והגרעינים
3 שיני שום, קלופות
פלפל אדום חריף, יש להוציא את הגרעינים
כוס מים קרים
כוס מיץ עגבניות איכותי
3/4 כוס שמן זית
כף וחצי חומץ תפוחים אורגני
תפוז אחד, לסחוט ממנו מיץ
כפית מלח
1/2 כפית פלפל
הוראות הכנה:
1 בסיר קטן, הרתיחו מים. כשהמים רותחים הכניסו את עגבניות התמר למים למשך חצי דקה – עד שהקליפה מתחילה להיפרד מהעגבניה. כבו את האש, הוציאו את העגבניות ורחצו אותן במים קרים.
2 הסירו את הקליפות של העגבניות, חתכו אותך לחצי והוציאו את הגרעינים החוצה (לא חובה).
3 חתכו את כל הירקות לאחר שהוצאתם להם את הזרעים (פלפלים, מלפפון, בצל שום וכו').
4 במעבד מזון/בלנדר – ערבבו את העגבניות, המלפפון, הפלפלים, הבצל, הפלפל החריף, שיני השום, המים ומיץ העגבניות עד שהכל מקבל מרקם אחיד. הוסיפו למעבד המזון את שמן הזית, חומץ התפוחים, מיץ התפוז, מלח ופלפל וערבלו אותם בפולסים קצרים – לא יותר מידי – שהמרק לא יתחיל להקציף.
תוכלו להוסיף עוד מים/מיץ עגבניות לפי המרקם שאתם מעדיפים. אפשר לאכול את המרק מיד או לצנן אותו שעה לפני ההגשה במקרר, בתיאבון!