מרק בטטה כרישה לחורף
מרק בטטה כרישה לחורף – מרק וחורף מתאימים כמו כפפה ליד ואיזה כיף שיש מאות סוגי מרקים שונים שאפשר להכין, להתפנק ולהתחמם כשהמעלות בחוץ יורדות. המרק הזה מקבל את הצבע הכתום של הבטטה אבל הוא עמוס בכרישה ושאר דברים טובים.
מרכיבים להכנת מרק בטטה כרישה לחורף :
1 כף שמן קוקוס
3 כרישה, לשטוף היטב ולפרוס לפרוסות את החלק הלבן
3-4 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 בצל גדול, חתוך לפרוסות
4 שיני שום, כתושות
1/2 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
3 כוסות ציר עוף
1 כוס מים
1 כוס חלב קוקוס
2 כפיות כמון
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
3/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
1 בסיר רחב (סוטאז') חממו את שמן הקוקוס והתחילו לטגן את הבצל והכרישה למשך 3-4 דקות עד שהם מתרככים. הוסיפו את השום הכתוש והג'ינג'ר וטגנו למשך 1-2 דק' נוספות.
2 הוסיפו את התבלינים לסיר וערבבו היטב למשך דקה. הוסיפו לסיר את הבטטות וציר העוף, הרתיחו את הסיר והנמיכו את האש למשך 15-20 דקות עד שהבטטה מתרככת. הוסיפו לסיר את חלב הקוקוס וטחנו את הכל בעזרת בלנדר מוט למרקם אחיד.
3 קשטו מעל בחופן פטרוזיליה קצוצה, הגישו ואכלו בתיאבון!