מוקפץ פליאו לבבות עוף וקייל
לבבות עוף קלים לבישול והם מוסיפים טעם נהדר מלבד היותם מקור טוב לחלבון, ויטמין בי וברזל. שילוב הלבבות עם עלי הקייל הופך את המנה הזו ל מוקפץ פליאו עשיר בערכים תזונתיים ובריאות.
מרכיבים להכנת מוקפץ פליאו –
שמן לשימון המחבת (קוקוס, שומן בקר מזוקק או כל שמן אחר)
בצל גדול אחד, קצוץ
פלפל (גמבה) צהוב, פרוס לרצועות
3 פטריות פורטובלו, חתוכות לקוביות
חצי חציל קטן, חתוך לקוביות
כפית כורכום
כפית כמון
רבע כפית ג'ינג'ר טחון (אפשר פחות לפי הטעם)
מלח גס, לפי הטעם
450 גר' לבבות עוף, פרוסים/חתוכים
5-8 עלי קייל גדולים (לבחירתכם, לפי הטעם)
הוראות הכנה:
1 שמנו מעט מחבת בעלת תחתית עבה וחממו על להבה בינונית. כשהשמן חם, הוסיפו את הבצל, הגמבה, הפטריות והחציל, טגנו אותם יחד למשך 5-7 דקות.
2 הוסיפו למחבת את התבלינים: כורכום, כמון, ג'ינג'ר ומלח גס – ערבבו. לאחר מכן, הוסיפו את לבבות העוף וערבבו היטב את כל המרכיבים, ודאו שלבבות העוף עטופים בתבלינים. טגנו הכל יחד למשך 7-10 דקות או עד שלבבות העוף מתחילים להשחים.
3 בזמן שלבבות העוף מתבשלים, בצעו את עלי הקייל לחתיכות בינוניות בעזרת הידיים בדומה לעלי חסה. הוסיפו את עלי הקייל למחבת וטגנו שתי דקות נוספות – כשהעלים משנים צבעם לירוק בהיר יותר ניתן לכבות את האש ולהגיש את המוקפץ, בתיאבון!