מוקפץ עוף, ברוקולי, קשיו ובצל
מוקפץ עוף, ברוקולי, קשיו ובצל – זו עוד אחת מהמנות האלו שלוקח מעט זמן להכין והטעם פשוט מעולה! הקפצה קלה של כל הרכיבים על המחבת בשילוב טעמים של מזרח ומערב.
מרכיבים להכנת מוקפץ עוף, ברוקולי, קשיו ובצל :
2 כפות שמן זית / קוקוס
300-500 גר' של חזה עוף, חתוך לרצועות דקות המתאימות למוקפץ
1 בצל בינוני, חתוך לפרוסות דקיקות
2 כוסות פרחי ברוקולי טריים קטנים
4-5 שיני שום, כתושות
1-2 כפיות שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 כוס אגוזי קשיו טריים / קלויים, להעדפתכם
2 כפות דבש
1.5 כפות חמאת בוטנים איכותית
1 כף רוטב קוקונט אמינוס ללא גלוטן
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית הל טחון
הוראות הכנה:
1 חממו מחבת גדולה ועמוקה (מתאימה להקפצה) על להבה בינונית גבוהה. כשהמחבת חמה הוסיפו 1-2 כפות שמן (לפי הצורך) והתחילו לטגן את פרוסות הבצל הדקות יחד עם רצועות העוף למשך 3-5 דקות עד שצבע העוף הופך אטום ונסגר אט אט.
2 הוסיפו למחבת את השום והג'ינג'ר הכתושים וערבבו למשך דקה נוספת. הוסיפו את פרחי הברוקולי והקשיו וערבבו הכל יחד למשך 3 דקות נוספות על מנת לרכך מעט את הברוקולי.
3 הוסיפו למחבת את הדבש, חמאת הבוטנים, רוטב הסויה, הפלפל וההל הטחון.ערבבו יחד והוסיפו 2 כפות מים במידת הצורך על מנת לדלל את הרוטב.
4 הנמיכו את האש כסו את המחבת ותנו לכל הרכיבים להתבשל יחד למשך 7 דקות נוספות. הסירו את המכסה וטעמו את העוף. במידה והכל מבושל ואין צורך לחזק טעמים, הסירו מן האש.
הגישו ואכלו בתיאבון!