מוקפץ בשר, גזרים ובצל
מוקפץ בשר, גזרים ובצל – עוד גרסא למנה מוקפצת שמכינים צ'יק צ'ק. מוקפץ בשר טעים שאפשר לאכול כמנה עיקרית או לשלב לאחר מכן במנות שונות (למשל בחביתה בארוחת בוקר). המוקפץ טעים חם או קר לפי טעמכם.
מרכיבים להכנת מוקפץ בשר, גזרים ובצל :
2 כפות שמן קוקוס
500-600 גר' נתחי סינטה, חתוכים לרצועות מתאימות למוקפץ
1 בצל, פרוס לפרוסות
4 גזרים (ניתן להשתמש בשני גזרים כתומים ושני גזרים לבנים), פרוסים לפרוסות
3 שיני שום, כתושות
1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1-2 כפות מים (לא חובה, במידה ורוצים לעבות ולהגדיל את כמות הרוטב)
1-1/2 כפות חרדל
1/2 כפית חמאת בוטנים איכותית (אפשרי לא חובה)
1-2 כפות דבש
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית צ'ילי גרוס
הוראות הכנה:
1 בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב – דבש, מים, חרדל, חמאת בוטנים, מיץ לימון, מלח, פלפל, צ'ילי גרוס, עד שמתקבל רוטב במרקם אחיד.
2 חממו מחבת על חום בינוני – גבוה, כשהמחבת חמה, חממו כף של שמן קוקוס. התחילו לטגן את רצועות הסינטה, 2-3 דקות על המחבת עד לסגירה את הבשר והשחמה. הניחו את רצועות הסינטה המטוגנות בצלחת בצד.
3 הוסיפו כף נוספת של שמן קוקוס למחבת והתחילו לטגן את רצועות הבצל. לאחר 2 דקות הוסיפו למחבת את פרוסות הגזר וטגנו 2 דקות נוספות לריכוך. הוסיפו למחבת את השום הכתוש והג'ינג'ר וטגנו למשך דקה נוספת.
4 הוסיפו למחבת את הרוטב מהקערה, ערבבו היטב והוסיפו את רצועות הבקר למחבת. בשלו הכל יחד ברוטב למשך 2 דקות נוספות, הסירו מהאש ואכלו בתיאבון!