מוקפץ בקר פלפלים ואגוזים
מוקפץ בקר פלפלים ואגוזים – להכנת המנה הזו רצוי להשתמש בווק למרות שאם אין לכם גם מחבת בעלת תחתית טובה תספיק. ניתן לגוון ולהשתמש באגוזים האהובים עליכם או להוסיף ירקות ולשדרג את הטעמים. את המנה ניתן להגיש עם אורז/אורז כרובית בצד, סלט או ירקות בתנור.
מצרכים להכנת מוקפץ בקר פלפלים ואגוזים :
700 גר' בשר בקר טחון
1 כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים)
1/4 כוס אגוזי מלך טבעיים (לא קלויים) (ניתן לשבור אותם קלות לחצי)
בצל אחד, פרוס לפרוסות דקות
גזר אחד, קלוף ומגורד בפומפייה
2 פלפלים לבחירתכם (רצוי גמבה בשני צבעים שונים למשל צהוב ואדום)
2 שיני שום, כתושות
כף שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות שמן זית / קוקוס / שמן אחר לבחירתכם
מלח ופלפל לפי טעמכם
1/2 כפית כמון
תוספת משדרגת: כוס ערמונים (קלופים משקית וואקום)
הוראות הכנה:
1 ראשית יש לקלות מעט את האגוזים (קשיו ואגוזי מלך). יש לחמם את הווק תחת חום בינוני, כשהווק חם – לזרוק לתוכו את האגוזים ולערבב כל הזמן למשך 2 דקות עד שהם משחימים מעט וקלויים קלות. לאחר שהאגוזים קלויים הניחו אותם בצד.
2 הוסיפו לווק שמן והמתינו שיתחמם מעט. הוסיפו לווק את הבשר הטחון וערבבו היטב, הפרידו בעזרת כף עץ את גושי הבשר עד שמתקבל מרקם פירורי ואחיד. טגנו את הבשר תוך כדי ערבוב למשך 5 דק' עד שהוא משחים ונסגר.
3 הוסיפו לווק את הבצל והגזר המגורד, ערבבו יחד עם הבשר הטחון וטגנו למשך 4 דקות נוספות. לאחר מכן הוסיפו לווק את השום הכתוש,הג'ינג'ר המגורד והערמונים (במידה והשתמשתם בהם) ערבבו הכל יחד למשך 3 דקות נוספות.
4 תבלו והוסיפו לווק את הכמון המלח והפלפל, ערבבו היטב והורידו את הווק מהאש כשהירקות התרככו מעט והבשר עשוי לחלוטין.
5 לפני ההגשה פזרו מעל את אגוזי הקשיו והמלך הקלויים ואכלו בתיאבון!