מוקפץ אסיאתי ללא גלוטן
מוקפץ אסיאתי ללא גלוטן – מנה עם טעמים היישר מהמזרח, שלל ירקות חתוכים דק דק בסגנון ג'וליאן שיוצרים הרגשה של 'אטריות' ללא אטריות 🙂 כל מה שנשאר לעשות הוא לחתוך, להקפיץ ולאכול עם המון הנאה!
מרכיבים להכנת מוקפץ אסיאתי ללא גלוטן :
3 קישואים גדולים, חתוך בצורת ג'וליאן
2 גזרים, חתוכים בצורת ג'וליאן
1 שורש פטרוזיליה, חתוך בצורת ג'וליאן
1 פלפל אדום (גמבה) קטן, קצוץ דק דק
100 גר' דלעת פלוס מינוס (חתיכת דלעת קטנה), לגרר בפומפייה
1/2 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
1/2 כוס רוטב קוקונט אמינוס ללא גלוטן
1/4 כוס חלב קוקוס
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1.5 כפיות שמן שומשום
1.5 כפות ממרח קארי אדום
5 שיני שום, כתושות דק
4 תמרי מג'הול, ללא החרצן
לקישוט מעל: מיקס אגוזים קצוצים (פקאן, בוטנים, שקדים, קשיו או מה שיש), 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק.
הוראות הכנה:
1 ראשית יש לטחון יחד בבלנדר / מעבד מזון את כל רכיבי הרוטב:
הכניסו לבלנדר את רוטב הסויה, חלב הקוקוס, שמן השומשום, ממרח הקארי האדום, הג'ינג'ר הטרי, שיני השום ותמרי המג'הול. ערבבו הכל יחד עד שמתקבל רוטב במרקם אחיד.
2 חממו מחבת גדולה ועמוקה / ווק על להבה בינונית, המיסו במחבת מעט שמן קוקוס (בערך 2 כפיות) והקפיצו קלות את הירקות – התחילו בלטגן מעט יחד את הקישוא, הגזר, שורש הפטרוזיליה והדלעת המגוררת (2-3 דקות), לאחר מכן הוסיפו את הפלפל הקצוץ וטגנו דקה נוספת.
3 הוסיפו לירקות שבמחבת את הרוטב מהבלנדר, ערבבו היטב את הירקות והרוטב, הוסיפו למחבת את הכוסברה הקצוצה, ערבבו והשאירו במחבת למשך 2 דקות.
4 הסירו את המחבת מהאש, פזרו מעל את האגוזים הקצוצים והבצל הירוק, הגישו ואכלו בתיאבון!