מאפינס בננה ושבבי שוקולד
מאפינס בננה ושבבי שוקולד – את המאפינס האלו מכינים תוך רגע, מתאים במיוחד אם יש לכם 2-3 בננות בשלות שצריך לנצל. אפשר להוסיף לבסיס הזה איזה תוספות שאתם אוהבים- אגוזים קצוצים, צימוקים, או כל תוספת אחרת שמתאימה לטעמכם.
מרכיבים להכנת מאפינס בננה ושבבי שוקולד :
3-2 בננות בשלות (3 בננות קטנות או 2 גדולות), מעוכות היטב לעיסה.
1 ביצה
1 כוס קמח שקדים (מומלץ) או קוקוס (לאוהבי הטעם הקוקוסי)
1/3 כוס חמאת שקדים / קשיו/ אגוזי לוז/ בוטנים
1/4-1/3 כוס שבבי שוקולד מריר איכותי
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1-2 כפיות סירופ מייפל (לא חובה, לפי ההמתקה שרוצים)
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
קורט ציפורן טחון
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור אפייה ל-180 מעלות.
2 ערבבו בקערה גדולה את כל המרכיבים הרטובים: ביצה, חמאת אגוזים שבחרתם, תמצית וניל, סירופ מייפל ואת עיסת הבננות המעוכות.
3 הוסיפו לקערה את שאר המרכיבים היבשים – קמח שבחרתם, סודה לשתייה, התבלינים הטחונים ושבבי השוקולד מריר. ערבבו הכל בעזרת לקקן וקפלו את העיסה בתנועות עגולות למשך מספר פעמים, עד שהבלילה הופכת חלקה ואחידה.
4 שמנו היטב תבנית למאפינס, צקו את הבלילה בתבניות כשהיא מגיעה ל2/3 מגובה התבנית (השאירו מעט מקום לתפיחה).
5 הכניסו את התבנית לתנור למשך 13-19 דקות (תלוי בסוג התנור), בדקו באמצעות קיסם ואם הוא יוצא יבש הוציאו את המאפינס מהתנור.
תנור למאפינס להצטנן מעט, הוציאו אותן מהתבנית, צננו ואכלו בתיאבון!