כרוב ממולא בהודו וירקות

מתכון בטעם קצת אסיאתי – כרוב ממולא בהודו וירקות. הממולאים נאפים בתנור לריכוך, ניתן לשדרג את המילוי בירקות ובתבלינים האהובים עליכם. ניתן להכין גם בגרסא צמחונית (להחליף את בשר ההודו הטחון בירקות מוקפצים מעט על המחבת).

מרכיבים להכנת כרוב ממולא בהודו וירקות :

12 עלי כרוב גדולים (להפריד בשלמותם מהכרוב עצמו)

250 גר' בשר הודו טחון

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

1 כוס גזר מגורד

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

כפית שמן שומשום

כף רוטב קוקונט אמינוס

3/4 כף מיץ לימון סחוט

2 שיני שום, כתושות

2 כפות סלרי, קצוץ דק

3/4 כף ג'ינג'ר טרי מגורד

הוראות הכנה:

1 חממו מחבת בינונית ועליה שמן זית. כשהשמן חם טגנו את ההודו הטחון עד לכדי השחמה. בעזרת כף עץ הפרידו בין גושי הבשר וערבבו היטב.

2 בזמן שבשר ההודו הטחון במחבת, הרתיחו מים בסיר גדול. כשהמים רותחים הכניסו לתוכם את עלי הכרוב ובשלו אותם עד לריכוך קל (5 דקות פלוס מינוס), לאחר מכן הוציאו את העלים מהמים ויבשו על מגבת.

3 כשההודו השחים העבירו אותו מהמחבת לקערה. הכניסו לקערה את הגזרים, הבצל הירוק והפטרוזיליה הקצוצה וערבבו היטב.

4 בקערה נוספת ערבבו את מרכיבי הרוטב יחד – שמן השומשום, שמן הסויה, מיץ לימון, שיני השום, הסלרי והג'ינג'ר המגורד, ולאחר מכן שפכו את הרוטב לקערת ההודו והירקות וערבבו היטב.

5 חממו תנור אפייה ל-175 מעלות.

6 הניחו נייר אפייה בתבנית מתאימה לתנור, עליה הניחו עלי כרוב בצורת קערה ומלאו כל אחד מהם בתערובת ההודו והירקות, קפלו את הצדדים וגלגלו את עלה הכרוב, הניחו על גבי התבנית כשהחלק העצי של הכרוב כלפי מטה.

7 אפו את הכרובים המגולגלים בתנור למשך 35 דק' בתנור.

הוציאו מהתנור ובתיאבון.