כרובית צלוייה עם קארי ושמיר
כרובית צלוייה עם קארי ושמיר – מתכון פשוט להכנת וכולו בתנור. תוספת ירקות נהדרת לצד כל מנה עיקרית. הכרובית יוצאת רכה ונימוחה והשמיר מוסיף טוויסט למנה. כמובן שתוכלו לבחור בירקות אחרים שאהובים עליכם ולהוסיף תבלינים אהובים.
מרכיבים להכנת כרובית צלוייה עם קארי ושמיר :
1/2 – 3/4 ראש כרובית, תלוי בגודל הכרובית ובכמות שתרצו
פלפל אדום (גמבה) חתוכה לרצועות קטנות
2 עגבניות בינוניות, חתוכות לפרוסות עבות מעט
בצל אחד, קצוץ גס
3 שיני שום, כתושות
כף אבקת קארי
כף שמן קוקוס
1-2 כפות שמיר טרי קצוץ דק
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית לטפטוף מעל הירקות
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
2 חתכו את ראש הכרובית לפרחים, לאחר מכן חתכו כל פרח לחצי (על מנת שישארו פרחי כרובית קטנים)
3 בקערה גדולה – ערבבו את פרחי הכרובית ושאר הירקות החתוכים (הפלפל, הבצל, העגבניות והשום) יחד עם אבקת הקארי, הפלפל והמלח ושמן הקוקוס. ערבבו את כל הרכיבים היטב וודאו שהתבלינים מתפזרים באופן שווה בין הירקות.
4 הכינו תבנית לתנור ועליה נייר אפייה – שפכו לתבנית את כל הירקות שבקערה ואפו את הירקות בתנור למשך 25 דקות, או עד שהם רכים ומשחימים מעט.
5 הוציאו את התבנית מהתנור, פזרו מעל הירקות את השמיר הטרי הקצוץ ופזרו מעל הירקות מעט שמן זית לקישוט וטעם.
6 הגישו ואכלו בתיאבון!