ירקות בתנור בעשבי תיבול
ירקות בתנור בעשבי תיבול זו התוספת המנצחת לכל מנה. אפשר לגוון ולחדש את המנה הזו בכל מיני צורות – אם זה בתיבול קצת שונה או תוספת של ירקות מפתיעים אחרים בכל פעם. ההכנה קלילה, מעט זמן (30 דקות בתנור) והטעם מעולה!
מרכיבים להכנת ירקות בתנור בעשבי תיבול:
3 כפיות שמן זית
450 גר' פטריות (שמפיניון או פורטובלו לפי העדפתכם)
1 כרובית קטנה, לחתוך לפרחים קטנים
1 קישוא, לחצות ולחתוך לחצאי עיגולים
2 כוסות קטנות של עגבניות שרי (או שרי תמר)
1/2 בצל, פרוס לפרוסות עבות
1 ראש שום (או יותר לפי העדפתכם), להפריד בין השיניים ולקלוף
עשבי תיבול לפיזור מעל –
1/2 כפית טימין
1 כפית בזיליקים קצוץ
1/2 כפית רוזמרין
1/2 כפית אורגנו קצוץ
מלח ופלפל לפי אהבתכם
לקישוט מעל: פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור אפיה ל-200 מעלות.
2 בקערה גדולה ערבבו את כל הירקות (פטריות, קישוא, פרחי כרובית, בצל, עגבניות שרי ושום) יחד עם שמן הזית. פזרו מעליהם את עשבי התיבול המלח והפלפל וערבבו הכל היטב בצורה שווה.
3 הכינו תבנית מתאימה לתנור ופרסו עליה נייר אפייה. שפכו את תכולת הקערה לתוך התבנית ופזרו את הירקות באופן אחיד על התבנית.
4 הכניסו את התבנית לתנור המחומם ל-25-30 דקות (עד שהכרובית מתרככת) או לחלופין – עד שהירקות עשויים במידה שאתם אוהבים. הוציאו את התבנית מהתנור, פזרו מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ואכלו בתיאבון!