טחינה פלפלים קלויים
טחינה פלפלים קלויים – מתכון לממרח פשוט וקל להכנה בטעם עולמי! טחינה עם טוויסט מתקתק של פלפלים קלויים, משתלב נהדר לצד כ-ל ארוחה (סלטים, בשר, ירקות וכו'). נסו להכין אותו בעצמכם ואולי תתמכרו גם…
מרכיבים להכנת טחינה פלפלים קלויים
2 פלפלים (גמבות) אדומים
2 פלפלים (גמבות) צהובים
4-3 כפות טחינה גולמית
חצי לימון טרי
3 שיני שום
מעט מים
מלח ופלפל לפי טעמכם
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור אפייה ל-180-190 מעלות.
2 חתכו את הפלפלים לחצאים והוציאו מהחלקים הפנימיים את הגרעינים. הניחו את חצאי הפלפלים על גבי תבנית מתאימה לתנור ועליה נייר אפייה.
3 הכניסו את הפלפלים לתנור, אפו אותם למשך 25-35 דק' (עד שמתחיל לעלות ריח מהתנור והפלפלים מתרככים ומשחימים מעט מלמעלה, יתכן וזה יקח יותר זמן – לפי תנור האפייה שלכם).
4 הוציאו את הפלפלים מהתנור והעבירו אותם לסיר שטוח / קערה בעלת מכסה. כסו את הפלפלים בעודם חמים למשך 15 דקות. לאחר 15 דקות קלפו בעדינות את קליפת הפלפל שאמורה לרדת בקלות.
5 במעבד מזון – ערבבו את חצאי הפלפלים הקלויים יחד עם 3-4 כפות טחינה, מיץ מחצי לימון סחוט ו-3 שיני שום. ערבבו בפולסים עד שמתקבל מרקם אחיד. הוסיפו מעט מים לפי הצורך ותבלו במעט מלח ופלפל.
תוכלו לשחק עם מרקם הטחינה הסופית – יותר טחינה או מים לפי העדפתכם. שמרו במקרר (5 ימים לערך). אכלו בתיאבון!