חזה עוף פליאו בציפוי שקדים, אגוזי פקאן וקוקוס
גרסא לשניצל בסגנון פליאו – נתחי חזה עוף בציפוי שקדים, אגוזי פקאן וקוקוס, מנה עיקרית טעימה שכולם בבית יאהבו. המנה המצויינת הזו אפילו לא דורשת טיגון כי את הנתחים אנו 'אופים' בתנור.
מרכיבים להכנת חזה עוף פליאו בציפוי שקדים, אגוזי פקאן וקוקוס :
1/2 כוס שקדים, טבעיים לא קלויים
1/3 כוס אגוזי פקאן, טבעיים לא קלויים
1/2 כוס שבבי קוקוס טחון
4 חתיכות קטנות של חזה עוף
שן שום גדולה, כתושה
ביצה אחת, טרופה
כף מים קרים
כפית גרידת קליפת לימון (מוסיף, לא חובה)
כף שמן קוקוס
הוראות הכנה חזה עוף פליאו :
- חממו מראש תנור ל 170-18 מעלות, במצב טורבו (עם מאוורר).
- הכניסו למעבד מזון את אגוזי הפקאן, השקדים, שבבי הקוקוס, השום וגרידת הלימון. טחנו את כל המרכיבים יחד היטב ותבלו במעט מלח ופלפל לפי הטעם. העבירות את התכולה לקערה רחבה / צלחת.
- בצלחת עמוקה, טרפו את הביצה יחד עם כף מים קרים עד למרקם אחיד.
- הכינו תבנית ועליה נייר אפייה, שמנו את התבנית במעט שמן קוקוס (אם השמן קשה המסו אותו מעט בחום נמוך).
- טבלו את נתחי חזה העוף היטב בביצה משני הצדדים, לאחר מכן עטפו וצפו את הנתחים באגוזים הטחונים עד שמכוסים היטב משני הצדדים. את החתיכות המוכנות הניחו על התבנית.
- זלפו מעט שמן קוקוס מעל נתחי חזה העוף שבתבנית.
- הכניסו את התבנית לתנור למשך 30 דקות או עד שהנתחים שחומים והעוף עשוי היטב.
- הוציאו, הגישו ואכלו בתיאבון.