המבורגר כבש פליאו – עגבניות מיובשות ופטריות פורטבלו
כאשר מדובר בהמבורגר, רובנו חושבים על בשר בקר בתוך לחמניית המבורגר. לאוהבי הפליאו ובשר הכבש שבינינו, המבורגר כבש פליאו נותן אפשרויות טעם מגוונות בהרבה.
העגבניות המיובשות בטעם מתקתק בשילוב עם הפטריות מתווספות לטעם הכבש בצורה מעוררת השראה. את הקציצות שנכין נגיש על גבי פטריות פורטבלו שאפינו בתנור – מעדן!
מרכיבים להכנת המבורגר כבש פליאו :
חצי כוס (80 גרם) עגבניות מיובשות, חתוכות
חצי כוס (40 גרם) פטריות קצוצות לבחירתכם
900 גרם בשר כבש טחון
4 שיני שום קצוצות
חצי בצל מגורד
3 גרם אבקת צ'ילי
10 גרם מלח ים
חצי כפית פלפל שחור
20 גרם פטרוזיליה טרייה
5 גרם בזיליקום טרי
1 פלפל חלפיניו קצוץ
1 ביצה
מרכיבים לפטריות (במקום לחמניות):
6 פטריות פורטבלו
מלח ופלפל
30 גרם חמאה
הוראות הכנה:
לאחר שהדלקתם את המנגל, גשו למלאכת הכנת הקציצות-
יש לקחת את העגבניות המיובשות ולהניח בקערה בינונית. מלאו את הקערה במים חמימים ותנו לעגבניות לספוג את הנוזלים במשך כ-45 דקות.
חממו תנור לחום גבוה, ערבבו את העגבניות ביחד עם הפטריות, הכבש, שום, בצל, אבקת צ'ילי, מלח, פלפל, פטרוזיליה, בזיליקום, חלפיניו, וביצה וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.
לכלכו את הידיים וצרו 6 קציצות מהבלילה. לאחר מכן קחו את פטריות הפורטבלו, הסירו מהן את הגבעול ופזרו חמאה מומסת, מלח ופלפל בנדיבות.
הכניסו את פטריות הפורטבלו לתנור למשך 5 דקות כל צד. בזמן הזה תוכלו לזרוק על המנגל את הקציצות ולצלות עד רמת העשייה רצוייה.
סדרו את הקציצות המוכנות על פטריות הפורטבלו שיצאו מהתנור והגישו!
בתיאבון 🙂