דג במחבת ורוטב מנגו
דג במחבת ורוטב מנגו – רגע לפני שעונת המנגו מסתיימת קבלו מתכון פשוט להכנה של דג צרוב על המחבת ולצידו רוטב מנגו חרפרף עם כוסברה קצוצה. המתכון הוא ל-4 נתחי פילה דג, כמובן שתוכלו להגדיל את המנה בהתאםם לכמות הרצויה.
מרכיבים להכנת דג במחבת ורוטב מנגו :
2 כפות שמן זית
4 נתחי פילה דג לבן – סול, אמנון וכו'
1 מנגו בשל, חתוך ומופרד מהגרעין
2 שיני שום, כתושות
1 פלפל חריף קטן, קצוץ דק
1-3 כפות פטרוזיליה קצוצה (לפי הטעם)
מיץ מחצי לימון / ליים אחד
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית צ'ילי שאטה
אפשרי: חצי בצל סגול קצוץ דק
הוראות הכנה:
1 הכניסו למעבד מזון את חתיכות המנגו ושיני השום וטחנו אותם למרקם אחיד. ערבבו בקערה את מחית המנגו והשום יחד עם הפלפל החריף הקצוץ, המלח, הפלפל, הצי'לי והבצל הסגול הקצוץ.
2 לאחר 15 שעה הוסיפו את הכוסברה הקצוצה לתוך הרוטב שתפריש את טעמה. תבלו את נתחי פילה הדג במעט מלח ופלפל משני הצדדים.
3 חממו מחבת גדולה על להבה בינונית. כשהמחבת חמה הוסיפו את שמן הזית, כשהשמן חם הוסיפו למחבת את נתחי הדג וטגנו אותם כ-2 דקות מכל צד, הפכו אותם כשהם מזהיבים ומשחימים מעט מלמטה. כשהדג הופך אטום בצבעו וצרוב משני צדדיו הסירו את הנתחים מהאש (חתכו נתח אחת כדי לוודא שהדג מבושל היטב).
4 הגישו כל נתח כשמעליו כף או שתיים מרוטב המנגו שהכנתם, אכלו בתיאבון!