בשר בקר טחון וכרוב בקארי על המחבת
בשר בקר טחון וכרוב בקארי – מנה זריזה ש'מוקפצת' על המחבת, דרך נהדרת להשתמש בכרוב ולשלב אותו במטבח. ניתן לשנות לעוף/הודו טחון לפי העדפתכם או לשלב חצי-חצי.
מרכיבים להכנת בשר בקר טחון וכרוב בקארי :
כף שמן לבחירתכם – שמן קוקוס / שומן בקר מזוקק
500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל גדול, קצוץ דק
1/2 ראש כרוב ירוק קטן, חתוך לרצועות קטנות ודקות
2 שיני שום, כתושות
2 כפיות אבקת קארי איכותית
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
כף וחצי מיץ ליים סחוט טרי / מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
1 חממו על להבה בינונית-גבוהה מחבת בעלת תחתית עבה ועליה חממו את כף השמן שבחרתם. טגנו את הבצל הקצוץ על המחבת עד שהוא מתחיל להתרכך ולהפוך שקוף-זהוב.
2 הוסיפו למחבת את הבשר הטחון, הפרידו את חתיכות הבשר באמצעות כף עץ, ערבבו והשחימו את הבשר מכל צדדיו והמרקם הופך פירורי יותר.
3 הוסיפו את השום הכתוש, אבקת הקארי, אבקת הג'ינג'ר, המלח והפלפל וערבבו למשך 30 שניות.
הוסיפו את רצועות הכרוב למחבת, כסו את המחבת במכסה ובשלו למשך 2 דקות על מנת שהכרוב יתרכך (הנמיכו מעט את הלהבה).
4 סחטו את מיץ הליים מעל המחבת, ערבבו, טעמו והוסיפו תבלינים לפי הצורך.
5 בתיאבון!