בטטות צלויות בליווי 2 רטבים

מתכון נהדר לאוהבי הבטטות – פשוט וקל להכנה: בטטות צלויות בליווי שני רטבים נהדרים, מנת נשנוש מצויינת לארוחת ערב או לצד בקבוק יין.

מרכיבים להכנת בטטות צלויות :

12 בטטות שלמות

מרכיבי רוטב 1:

60 מ"ל שמן זית כבישה קרה

כפית רוזמרין קצוץ

3 שיני שום

מרכיבי רוטב 2:

45 מ"ל שמן קוקוס

חצי כפית קינמון טחון

רבע כפית אגוז מוסקט מגורד

הכנה:

חממו מראש תנור ל200 – 210 מעלות צלזיוס. בנתיים חוררו את הבטטות (אין צורך לקלף אותן- מומלץ לשטוף) עם מזלג מכל הצדדים. הניחו אותן בתבנית אפייה והכניסו לתנור המחומם למשך 50-60 דקות עד שהן רכות לגמרי.

בנתיים שהבטטות מתחממות להן ערבבו את מרכיבי הרטבים כל אחד בקערה נפרדת. כאשר הבטטות מוכנות הוציאו אותן מתבנית האפייה וסדרו אותן על צלחת גדולה. את הרטבים יש להגיש לצד הבטטות לבחירתם של הסועדים.

בתיאבון!