ארוחת ערב פליאו – ביצת עין, בטטות כרישה ובצל
מתכון ארוחת ערב פליאו קלילה – ביצת עין (או כל סוג עשייה שאתם אוהבים) מונחת על מצע בטטות בצל וכרישה מושחמים קלות. את המתכון ניתן לשדרג ע"י הוספת ירקות למשל- פלפל, תפוח אדמה, פטריות וכו'. זמן הכנה קצר והתעסקות מינימלית.
מרכיבים להכנת ארוחת ערב פליאו :
ביצים, לפי מספר הסועדים
2 בטטות קטנות או אחת בינונית, קלופות וחתוכות לחתיכות קטנות
בצל אחד (סגול או לבן לפי העדפה), חתוך לפרוסות דקות
כרישה אחת, פרוסה לפרוסות דקות (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)
3 שיני שום, קצוצות דק
3 כפות שמן קוקוס
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
קורט צ'ילי אדום גרוס (נגיעה כדי להוסיף חרפרפות)
עלי בזיליקום טריים קצוצים / פטרוזיליה טרייה קצוצה / בצל ירוק – לקישוט המנה
הוראות הכנה:
1 חממו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן קוקוס (חצי מהכמות) והמתינו מעט שיתחמם. כשהשמן חם הוסיפו את קוביות הבטטות וטגנו אותן למשך 5 דקות. תוכלו לכסות את המחבת במכסה כדי לשמור על החום.
2 כשהבטטות משחימות מעט הוסיפו את הבצל והכרישה הפרוסה. ערבבו יחד והוסיפו את התבלינים – המלח והפלפל, הפפריקה, הכמון והצ'ילי. טגנו למשך 5 דקות נוספות וערבבו מידי פעם, כשהבטטות משחימות והכרישה והבצל מתרככים הסירו מן האש.
3 הכינו את ביצת העין במחבת נוספת (לפי מספר הביצים שבחרתם) – חממו את שארית מן הקוקוס ושברו את הביצים על המחבת. פזרו מעל הביצים קורט מלח ולאחר 2 דקות הפכו אותך לצד השני.
4 הניחו את ביצת העין על גבי הבטטות הכרישה והבצלים, קשטו מעל עם הירק שבחרתם (בצל ירוק/פטרוזיליה/בזיליקום) והגישו, בתיאבון!