אספרגוס וביצה מקושקשת – ארוחת בוקר פליאו
ארוחת בוקר פליאו שתוכלו להכין בזריזות. ארוחה טעימה ובריאה – עם אספרגוס, ביצים ומבחר עשבי תבלין, כל מה שצריך כדי לפתוח את הבוקר נכון. תוכלו להוסיף או להסיר חלק מהרכיבים לפי טעמכם. ניתן להוסיף תרד ניו-זילנדי, פטריות, בק צ'וי בקיצור – כל מה שעולה על דעתכם!
מרכיבים להכנת ארוחת בוקר פליאו :
כף גהי / חמאה איכותית / שמן לבחירתכם
חופן אספרגוס טרי, חתוכים ללא החלק התחתון בגבעול.
מלח ים, לפי הטעם
רבע כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים
2 כפות עירית טרייה, קצוצה
כפית אורגנו טרי / יבש
כף שמיר טרי, קצוץ
4 עלי רוזמרין יבש
חצי כפית מיורן / אזוב תרבותי יבש
חצי כפית זעתר יבש
4 ביצים, מקושקשות
הוראות הכנה:
1 חממו מחבת רחבה בעלת תחתית עבה על להבה בינונית, המיסו את כף החמאה וחממו אותה.
2 חתכו את גבעולי האספרגוס לחתיכות באורך 5 ס"מ והוסיפו אותם למחבת.
3 הוסיפו את כל עשבי התבלין שלכם וטגנו יחד עם האספרגוס עד שהחתיכות משנות מעט את צבען לירוק בהיר יותר.
4 בקערה קטנה, קשקשו את כל הביצים.
5 הוסיפו את הביצים למחבת עם האספרגוס וערבבו הכל בעזרת כף עץ. ברגע שכל חתיכות הביצה מתבשלות, הסירו מן האש, הגישו ואכלו.
בתיאבון !