אצבעות דגים מטוגנות
גרסאת פליאו למאכל האהוב פיש&צ'יפס, במתכון הזה נכין אצ אצבעות הדגים בלבד כי את הצ'יפס כולנו אוהבים מכירים ויודעים איך להכין. אצבעות דגים מטוגנות – נשנוש פליאו נפלא, אפשר להכין ולהגיש לצד מטבל שחביב עליכם בבית, החל מרוטב סלסה, קטשופ ביתי, גוואקמולי ועוד…
מרכיבים להכנת אצבעות דגים מטוגנות :
500 גר' נתחי פילה של דג לבן לבחירתכם (אמנון, קוד, לוקוס, פארידה וכו')
2 ביצים גדולות, מקושקשות
כוס קמח שקדים
כפית מלח ים אטלנטי
6 כפות של שמן זית או שמן קוקוס
הוראות הכנה:
1 רחצו את פילה הדג במים קרים והניחו על צלחת גדולה.
2 חתכו את הפילה (תעקבו אחר הקווים שכבר מופיעים על הנתח) לחתיכות של 2.5 ס"מ על 10 ס"מ בערך, חתיכות בגודל אצבעות דג.
3 קחו שתי צלחות, באחת קשקשו את שתי הביצים ובשנייה שימו את קמח השקדים והמלח וערבבו.
4 טבלו את אצבעות הדג קודם כל בקערה עם הביצה ולאחר מכן עטפו אותן היטב בקמח השקדים והניחות את החתיכות המצופות בקערה נפרדת.
5 על מחבת גדולה – חממו 3 כפות של שמן זית היטב, לאחר מכן הניחו חצי מכמות האצבעות הדגים לטיגון, ודאו שיש רווח בין אצבע לאצבע ושהמחבת לא עמוסה מידי (שישי מספיק מקום להפוך את האצבעות לאחר מכן).
6 טגנו את האצבעות לכמה דקות מכל צד, עד שהן משחימות. הוציאו אצבע אחת וודאו שנתח הדג שבתוכה מבושל היטב.
7 הוסיפו למחבת שמן זית וטגנו את כל האצבעות הנותרות באותה צורה.
8 הגישו ואכלו בתיאבון!