אספרגוס צלוי בתנור
אספרגוס צלוי בתנור – תוספת מעולה לכל מנה ביום שדורשת רק 15 דקות הכנה! אפשר לגוון בטעמים ובתיבול שמשתמשים בו מפעם לפעם (הכל הולך). צליית האספרגוסים בתנור מעניקה להם קראנצ'יות והופכת את המנה הזו לנשנוש טעים וממכר.
מרכיבים להכנת אספרגוס צלוי בתנור :
1-2 כפות שמן זית
חופן אספרגוסים טריים (עשרים יחידות פלוס מינוס)
2 שיני שום, פרוסות לפרוסות דקות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון טרי
הוראות הכנה:
1 חממו מראש את תנור האפייה (או טוסטר אובן) ל- 205 מעלות.
2 קצצו את סוף גבעולי האספרגוס והניחו אותם בתבנית קטנה המתאימה לתנור, על גבי נייר אפייה.
3 פזרו את פרוסות השום, המלח והפלפל בין האספרגוסים. פזרו כף או שתיים של שמן זית ועסו את האספרגסוים כך שימרחו היטב בשמן זית ובתבלינים.
4 הכניסו את התבנית לתנור לצלייה קצרה של כ-10 דקות, עד שהם מתרככים והופכים מעט קריספיים.
5 הוציאו את האספרגוסים מהתנור, פזררו עליהם מעט מיץ לימון (בהתאם לטעמכם האישי, ניתן גם לוותר על מיץ הלימון), הגישו ואכלו בתיאבון 🙂