אורז פליאו מכרובית
לאלו מכם שכבר לא אוכלים אורז אך עדיין מתגעגעים לתוספת נהדרת שתוכל לשבת על הצלחת לצד מנה עיקרית – אורז פליאו מכרובית זה הפתרון בשבילכם. המתכון הזה מוכן בתוך רבע שעה וניתן לשדרג את הטעמים בעזרת כל תבלין או תוספת שתרצו!
מרכיבים להכנת אורז פליאו מכרובית :
ראש כרובית, חתוך לפרחי כרובית קטנים.
2 כפות שמן קוקוס / שמן זית לבחירתכם
כפית של תבלינים לבחירתכם: מלח, פלפל, שום, ג'ינג'ר, קארי או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
הוראות הכנה:
1 חתכו את ראש הכרובית לפרחים קטנים. את פרחי הכרובית הכניסו למעבד מזון והפעילו אותו בפולסים קצרים מספר פעמים. ברגע שהכרובית קצוצה במרקם שמזכיר גרגירי אורז או בורגול הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
2 חממו מחבת שטוחה ורחבה על להבה בינונית. ברגע שהמחבת חמה הוסיפו את שמן הקוקוס ותנו לו להתחמם.
3 הוסיפו את הכרובית הקצוצה למחבת וערבבו היטב, הוסיפו תבלינים אם תרצו והמשיכו לערבב את הכרובית. הנמיכו את האש ללהבה נמוכה, כסו את הסיר עם מכסה ובשלו למשך 4-5 דקות, עד שהכרובית מתרככת.
4 הסירו את המחבת מן האש ובבקשה – אורז הכרובית שלכם מוכן 🙂 בתיאבון!