אורז כרובית משודרג – תוספת לכל ארוחה
אורז כרובית משודרג עם נקניק בקר, עגבניות, בזיליקום, שקדים ועוד דברים טובים – התוספת המושלמת לכל ארוחה וכל תבשיל. אפשר להוסיף למתכון הזה כמעט כל דבר שאתם אוהבים; אגוזים, עשבי תיבול, ירקות ותבלינים ובכל וריאציה שתבחרו התוצאה תהיה מעולה.
מרכיבים להכנת אורז כרובית משודרג :
ראש כרובית גדול (ככל שיהיה גדול יותר יהיה יותר 'אורז')
200 גר' נקניק בשר משובח (צלעות בקר, רוסטביף – מה שאתם אוהבים), חתוך לרצועות קטנות
בצל קטן קצוץ דק
גזר גדול, מגורד
3-4 שיני שום, כתושות
פחית עגבניות שלמות או קצוצות (איכותיות ככל שאפשר – מוטי למשל)
4-5 עלי בזיליקום טרי, קצוץ
כפית אורגנו מיובש/טרי
חופן שקדים פרוסים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט מעל המנה
הוראות הכנה:
1 חתכו את ראש הכרובית לפרחים קטנים והניחו אותם במעבד מזון. טחנו אותם בפולסים עד שמתקבל מרקם שמזכיר אורז – קוסקוס.
2 חממו מעט שמן זית / קוקוס במחבת רחבה על אש בינונית והתחילו לטגן את הבצל. לאחר 5 דקות כשהבצל שקוף-זהוב הוסיפו את השום הכתוש הגזר המגורד ואת הנקניק הפרוס שבחרתם וטגנו דקה-שתיים נוספות.
3 הוסיפו למחבת את הכרובית הטחונה ולאחר מכן את רוטב העגבניות, המלח הפלפל, האורגנו והבזיליקום הקצוץ. ערבבו היטב, כסו את המחבת והנמיכו את האש. השאירו את המחבת כך למשך 5-7 דק' נוספות (ערבבו מידי פעם כדי שלא ישרף וידבק).
4 כשהכל רך, הסירו את המחבת מהאש – פזרו מעל שקדים פרוסים ופטרוזיליה קצוצה ואכלו בתיאבון 🙂