צ'יפס סלק ובטטה

צ'יפס סלק ובטטה הוא לא בדיוק "צ'יפס" כי לא מטגנים את הירקות בשמן עמוק כמו שנהוג בדרך כלל אבל הירקות שנחתכים דק דק ונאפים בתנור יוצאים פריכים וקראנצ'ים וטעימים. כדאי לאכול את הירקות כשהם יוצאים חמים מהתנור כי לאחר זמן מה (בטמפרטורת החדר או במקרר) הם מאבדים את פריכותם ומתרככים. מנה שיכולה לשמש כנשנוש או כתוספת למנה עיקרית.

מרכיבים להכנת צ'יפס סלק ובטטה :

2 סלקים קטנים

2 בטטות קטנות

קורט מלח גס

קורט פלפל שחור גרוס

כף שמן זית

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל- 190 מעלות (אפשרי גם בטוסטר-אובן אך יתכן ותצטרכו לעשות זאת בכמה נגלות לפי גודל תבנית האפייה).

2 ראשית יש לקלף את הסלקים והבטטות ולאחר מכן לחתוך אותם לפרוסות בעזרת מנדולינה/כלי לחיתוך דק או בעזרת סכין (ככל שהירקות יהיו חתוכים בצורה אחידה ודקה כך יהיו יותר קראנצ'ים).

3 פרסו נייר אפייה על תבנית מתאימה לתנור ופזרו את פרוסות הסלק והבטטה (צרו שכבה אחת כשהירקות לא 'עולים' זה על זה כדי שיתבשלו בצורה אחידה).

4 זלפו מעט שמן זית (כף) על הירקות ולאחר מכן פזרו את המלח הגס והפלפל.

5 הכניסו את התבנית לתנור למשך 30 דקות ומידי 7-10 דקות הפכו את הסלקים והבטטות לצד השני. הוציאו את התבנית ברגע שהירקות פריכים וקראנצ'ים לפי מידת רצונכם ולפי אופיו של התנור שלכם (בתנורים מסויימים יתכן וידרש פחות/יותר זמן).

6 אכלו בתיאבון!