סלט וולדורף טעים ומשמח
סלט וולדורף הוא סלט משמח טעים ויוצא מגדר הרגיל; לא עוד עגבניה מלפפון וחסה אלא שילוב של טעמים מיוחדים, מתקתקות וחמיצות שבאה יחד עם התפוחים, טעם מרענן שמגיע מהסלרי ועל כל זה אפשר לגוון בתוספות מקפיצות: חמוציות, ענבים, אגוזי מלך ומה שמתחשק.
מרכיבים להכנת סלט וולדורף :
2 כוסות סלרי – לחתוך את הגבעולים לקוביות קטנות
1-2 תפוחי גרני סמיט (ירוקים חמצמצים), לחתוך לקוביות
5 עלי חסה, לקרוע לחתיכות קטנות
1/2 כוס חמוציות, טבעיות לא ממותקות
1/2 כוס ענבים (ירוקים/סגולים), שטופים וחצויים לחצי
1/3-1/2 כוס אגוזי מלך, חצויים
1/2 כוס מיונז – רצוי אורגני ואיכותי / מיונז שהכנתם בהכנה בייתית
2 כפות חומץ תפוחים אורגני
מיץ סחוט מחצי לימון טרי
1 כף חרדל דיג'ון
1 כפית סוכר קוקוס / סילאן (אפשרי לא חובה)
הוראות הכנה:
1 ערבבו בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב: מיונז, חומץ תפוחים, מיץ לימון, חרדל דיג'ון ואת הסילאן, המשיכו לערבב עד שהופכים לרוטב אחיד.
2 יש לשים בקערה גדולה את כל הירקות החתוכים – התפוחים, עלי החסה, הסלרי, החמוציות, הענבים ואגוזי המלך. שפכו את הרוטב על הירקות והפירות החתוכים, ערבבו היטב והגישו!
אכלו בתיאבון 🙂