סלט וולדורף טעים ומשמח

סלט וולדורף הוא סלט משמח טעים ויוצא מגדר הרגיל; לא עוד עגבניה מלפפון וחסה אלא שילוב של טעמים מיוחדים, מתקתקות וחמיצות שבאה יחד עם התפוחים, טעם מרענן שמגיע מהסלרי ועל כל זה אפשר לגוון בתוספות מקפיצות: חמוציות, ענבים, אגוזי מלך ומה שמתחשק.

מרכיבים להכנת סלט וולדורף :

2 כוסות סלרי – לחתוך את הגבעולים לקוביות קטנות

1-2 תפוחי גרני סמיט (ירוקים חמצמצים), לחתוך לקוביות

5 עלי חסה, לקרוע לחתיכות קטנות

1/2 כוס חמוציות, טבעיות לא ממותקות

1/2 כוס ענבים (ירוקים/סגולים), שטופים וחצויים לחצי

1/3-1/2 כוס אגוזי מלך, חצויים

1/2 כוס מיונז – רצוי אורגני ואיכותי / מיונז שהכנתם בהכנה בייתית

2 כפות חומץ תפוחים אורגני

מיץ סחוט מחצי לימון טרי

1 כף חרדל דיג'ון

1 כפית סוכר קוקוס / סילאן (אפשרי לא חובה)

הוראות הכנה:

1 ערבבו בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב: מיונז, חומץ תפוחים, מיץ לימון, חרדל דיג'ון ואת הסילאן, המשיכו לערבב עד שהופכים לרוטב אחיד.

2 יש לשים בקערה גדולה את כל הירקות החתוכים – התפוחים, עלי החסה, הסלרי, החמוציות, הענבים ואגוזי המלך. שפכו את הרוטב על הירקות והפירות החתוכים, ערבבו היטב והגישו!

אכלו בתיאבון 🙂