פלפלים ממולאים בבשר כבש

לחובבי בשר הכבש זוהי מנה נהדרת שמשתלבת מצוין עם המתיקות של הפלפלים ובצירוף עם סלט חי כמנת צד.

מרכיבים להכנה:

3-4 פלפלים (גמבות) – יש לחתוך את חלקו העליון ולרוקן את תכולת הפלפל החוצה

500 גרם בשר כבש טחון

כף שמן קוקוס \ אבוקדו \ שומן בקר –השמן המועדף עליכם לטיגון

בצל בינוני חתוך לקוביות

רבע כוס עגבניות מיובשות קצוצות

2 שיני שום כתושות

1 כף (15 מ"ל) עגבניות קצוצות \ ממרח עגבניות

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שור

רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף עלי נענע קצוצים

הוראות הכנה:

תחילה יש להשרות את העגבניות המיובשות הקצוצות בקערה ולכסות אותם במים פושרים. השאירו את העגבניות בקערה למשך 40 דקות בטמפ' החדר או עד שהן מרגישות רכות וגמישות.

חממו מראש תנור ל- 180 מעלות צלזיוס. לאחר מכן העמידו מחבת כבדה (יצוקה) על אש בינונית והוסיפו את השמן שבחרתם.

כשהשמן חם – טגנו את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך למשך 5 דק'. הוסיפו את העגבניות המיובשות (יש להוציא מהקערה ולסנן את רוב המים החוצה), השום הקצוץ וממרח העגבניות – טגנו הכל יחד למשך 2 דקות נוספות.

הוסיפו את בשר הכבש הטחון למחבת, ואת המלח והפלפל. ערבבו את תכולת המחבת בעזרת כף עץ וודאו כי אתם מפרידים את כל גושי בשר הטחון ו"סוגרים" אותו היטב.

כאשר נראה שכל הבשר השחים מעט ושינה צבעו הסירו את המחבת מהאש והוסיפו לתערובת את הפטרוזיליה והנענע.ערבבו מעט ובעזרת כף מלאו את הפלפלים בתערובת הבשר.  אל תמלאו אותם בהמון נוזל – סננו מעט את התערובת ממשקעי השומן בתחתית המחבת.

לאחר המילוי, הכניסו את הפלפלים לתבנית ובשלו בתנור למשך 20 דק' או עד שהבשר במילוי שחום והפלפלים רכים.

בתיאבון 🙂