פליאו פיצה מפטריות פורטבלו

מתכון פיצה זה מעולה לאוהבי הפליאו. פיצה פליאו מפטריות פורטובלו, ניתן לשחק עם התוספות כיד הדמיון ולהוסיף כל תוספת שאהובה עליכם.

מרכיבים להכנת פליאו פיצה :

4 פטריות פורטבלו ( להוריד את הגבעולים)

 מרכיבים לרוטב:

2 פחיות רסק עגבניות

4 שיני שום קלופות וקצוצות

חופן בזיליקום טרי קצוץ

חצי כפית אורגנו טרי קצוץ

חצי כפית קינמון

חצי כפית כמון

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

תוספות מומלצות (להוסיף בכמות שתחפצו):

בצל סגול

זיתים ירוקים

זיתים שחורים

עגבניות מיובשות

שיני שום, קצוצות

הוראות הכנה:

1.הכינו את ה"בצק" – הורידו את גבעולי פטריות הפורטבלו בזהירות תוך שמירה על צורתן המקורית של הפטריות והניחו על רשת אפייה.

2.הכינו את הרוטב – קחו את כל מרכיבי הרוטב ובשלו בסיר קטן על אש נמוכה עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. תבלו לפי הטעם.

3.הדליקו טוסטר-אובן והניחו את הפטריות על רשת על צדן התחתון (איפה שהיה הגבעול) וחממו על חום בינוני. השאירו אותן בפנים 7 דקות עד להשחמה קלה. לאחר מכן הפכו את הפטריות כך שתוכלו למלא בהן את רוטב הפיצה.

4.לאחר מריחת הרוטב בכמות הרצוייה, הניחו מעל את כל התוספות הרצויות והמשיכו אפייה למשך 7 דקות נוספות.

זהו זה, הוציאו את פיצות הפליאו והגישו 🙂

בתיאבון!