פליאו עוף בקשיו
מתכון פליאו עוף בקשיו, מנה מתקתקה עם טעם נפלא וקלה מאוד להכנה. הכינו לכם מחבת והתחילו להקפיץ את כל המרכיבים יחד!
מתכון ל-4 סועדים.
מרכיבים להכנת פליאו עוף בקשיו :
2 חתיכות חזה עוף, לחתוך לקוביות קטנות
פלפל אדום (גמבה), חתוך לקוביות
בצל גדול, פרוס לרצועות
2 שיני שום גדולות, כתושות
חצי כוס (או יותר לפי הטעם) – אגוזי קשיו לא קלויים
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות דבש
כפית חומץ אורז
כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
1 על מחבת רחבה – מחממים את שמן הקוקוס על להבה בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים למשך שתי דקות. מוסיפים את הגמבה החתוכה ומטגנים ארבע דקות נוספות.
2 הוסיפו למחבת את קוביות חזה העוף וטגנו היטב למשך 5-6 דקות נוספות. ודאו כי העוף נצרב היטב ונסגר מכל צדדיו.
3 הוסיפו למחבת את השום הכתוש ואת אגוזי הקשיו וטגנו הכל יחד למשך 2-3 דקות נוספות.
4 הוסיפו למחבת את כל שאר המרכיבים פרט לבצל הירוק – את הג'ינג'ר הקצוץ, את הדבש ואת חוץ האורז. תבלו הכל במלח ופלפל לפי הטעם. בשלו הכל יחד למשך 5 דקות נוספות, ודאו שקוביות העוף עשויות ומוכנות והורידו מן האש.
5 קשטו את המנה עם פרוסות הבצל הירוק מלמעלה והגישו, בתיאבון!