פליאו עוף בקשיו

מתכון פליאו עוף בקשיו, מנה מתקתקה עם טעם נפלא וקלה מאוד להכנה. הכינו לכם מחבת והתחילו להקפיץ את כל המרכיבים יחד!

מתכון ל-4 סועדים.

מרכיבים להכנת פליאו עוף בקשיו :

2 חתיכות חזה עוף, לחתוך לקוביות קטנות

פלפל אדום (גמבה), חתוך לקוביות

בצל גדול, פרוס לרצועות

2 שיני שום גדולות, כתושות

חצי כוס (או יותר לפי הטעם) – אגוזי קשיו לא קלויים

2 כפות שמן קוקוס

2 כפות דבש

כפית חומץ אורז

כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים

מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

1 על מחבת רחבה – מחממים את שמן הקוקוס על להבה בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים למשך שתי דקות. מוסיפים את הגמבה החתוכה ומטגנים ארבע דקות נוספות.

2 הוסיפו למחבת את קוביות חזה העוף וטגנו היטב למשך 5-6 דקות נוספות. ודאו כי העוף נצרב היטב ונסגר מכל צדדיו.

3 הוסיפו למחבת את השום הכתוש ואת אגוזי הקשיו וטגנו הכל יחד למשך 2-3 דקות נוספות.

4 הוסיפו למחבת את כל שאר המרכיבים פרט לבצל הירוק – את הג'ינג'ר הקצוץ, את הדבש ואת חוץ האורז. תבלו הכל במלח ופלפל לפי הטעם. בשלו הכל יחד למשך 5 דקות נוספות, ודאו שקוביות העוף עשויות ומוכנות והורידו מן האש.

5 קשטו את המנה עם פרוסות הבצל הירוק מלמעלה והגישו, בתיאבון!