עוף כתום – כורכום בטטות וכרישה

יש משהו מושלם בטעם של עוף צלוי בתנור, המתכון הזה של עוף כתום משלב מתיקות עדינה וטעמי כורכום שום וכרישה – מתכון מעולה שלא דורש יותר מידי הכנה והשקעה.

מרכיבים להכנת עוף כתום :

8 כרעי עוף (שוק/ירך או ובקיצור: משולש או פולקע או שניהם יחד)

2 בטטות בינוניות

2 כרישות (רצוי – שרוב הכרישה תהיה לבנה)

4 שיני שום, כתושות

מיץ מחצי לימון סחוט

2 כפות שמן זית

2 כפות אבקת כורכום

1 כפית ג'ינג'ר טחון

מלח ופלפל לפי טעמכם

אפשרי: להוסיף חצי כוס יין לבן על מנת להעשיר את הרוטב והטעמים. במידה ולא משתמשים רצוי להוסיף רבע כוס מים לתבנית במקום.

הוראות הכנה:

1 מחממים מראש את תנור האפייה ל – 220 מעלות.

2 שטפו היטב את הכרישה, חתכו אותה לאורך לחצי ולאחר מכן חתכו אותה לפרוסות כך שיתקבלו חצאי עיגולים, את הבטטות חתכו לקוביות בינוניות.

3 ערבבו בקערה גדולה את כרעי העוף, קוביות הבטטות, הכרישה, השום הכתוש, 2 כפיות אבקת כורכום, כפית ג'ינג'ר טחון, מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית. ערבבו את תכולת הקערה היטב.

4 העבירו את תכולת הקערה לתבנית מתאימה לתנור ושפכו מסביב את היין הלבן / המים.

5 הכניסו את התבנית לתנור ובשלו ללא כיסוי למשך שעה (פלוס מינוס) עד שהעוף רך ומבושל מבפנים.

6 הוציאו את התבנית מהתנור ואכלו בתיאבון 🙂