עוף טנדורי וחלב קוקוס

עוף טנדורי היא מנה הודית מסורתית ומוכרת בשילוב חלב קוקוס וטעמים לימוניים.

מרכיבים להכנת עוף טנדורי :

כפית (5 גרם) חילבה

כפית גרגירי פלפל אנגלי שלמים

כפית כוסברה

כפית כמון

כפית גראם מסאלה

חצי כפית צ'ילי גרוס

רבע כפית כורכום

1 כפית מלח

ג'ינגר טרי קצוץ דק (בערך 2 ס"מ מהשורש)

1 פלפל חלפיניו קצוץ דק

2 כפות מיץ לימון טרי

חצי כוס (118 מ"ל) חלב קוקוס

900 גרם כרעיים עוף – יש להסיר את העור

הוראות הכנה:

מרינדה – טחנו את הפלפל האנגלי השלם ואת החילבה (במידה ולא טחון) במטחנת תבלינים. בקערה – ערבבו את החילבה, הפלפל הטחון, הכוסברה, הכמון, גראם מסאלה, צ'ילי גרוס, כורכום ומלח. לאחר מכן הוסיפו לקערה את הג'ינג'ר הקצוץ, פלפל החלפיניו, מיץ לימון וחלב הקוקוס, ערבבו עד שמתקבל מרקם אחיד לרוטב.

בכל חתיכת עוף, עשו חריצים עמוקים בעזרת סכין על מנת שהנתחים יספגו היטב את טעמי המרינדה. לאחר מכן הניחו את כל החתיכות במרינדה (בקערה) והניחו את הקערה במקרר בין 4 שעות (מינימום) עד לילה שלם.

חממו את התנור מראש ל-190 מעלות. פרסו נייר אפייה על רשת התנור ועל הנייר מקמו את כל חתיכות העוף המושרות (הנייר ימנע מטיפות הרוטב לזלוג). אפו את חתיכות העוף למשך 50-60 דקות (במידה ויש לכם מד-חום בשר חכו עד שיציג חום של 74 מעלות). כמובן שתוכלו להמשיך להשחיף את העוף לפי טעמכם האישי.

בתיאבון 🙂