נתחי פרגית בטטות ובצל

נתחי פרגית בטטות ובצל – מתכון למנה עיקרית מתוקה וטעימה בטירוף. יש לקנות נתחי פרגית נקיים ומוכנים לבישול, ניתן להוסיף עוד ירקות שאוהבים (כרובית, גזר סלק וכו') או להגדיל את הכמות לפי הצורך! בתיאבון.

מרכיבים להכנת נתחי פרגית בטטות ובצל :

6-7 יח' פילה פרגית מתאים לתנור

1 בצלים בינוניים, לחתוך לפרוסות

1 כרישה דקה, לחתוך לפרוסות את החלק הלבן

2 בטטות בינוניות, לחתוך לקוביות קטנות

5 שיני שום, כתושות

3 כפות שמן זית

1-2 כפות סילאן (לפי כמות המתוק שאתם אוהבים)

2 כפות מיץ לימון

1 כפית חרדל איכותי

2 כפות מים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

1 תחילה ערבבו בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב: שמן זית, סילאן, מיץ לימון, מים, כפית חרדל, מלח ופלפל. לאחר שהרוטב במרקם אחיד שפכו את הרוטב לקערה על נתחי הפרגית, והשרו את נתחי הפרגית במרינדה במקרר למשך שעה-שעתיים.

2 חממו את התנור ל-190 מעלות והוציאו את נתחי הפרגית מהמקרר.

3 סדרו בתבנית פיירקס את קוביות הבטטה, פרוסות הבצל והכרישה ונתחי הפרגית, שפכו את המרינדה על הנתחים והירקות. מרחו את השום הכתוש היטב על כל נתחי הפרגית.

4 כסו את התבנית עם נייר אלומיניום והכניסו לבישול למשך 40 דקות. לאחר 40 דקות הסירו את כיסוי האלומיניום והעלו את המעלות ל-200 במצב טורבו. השחימו את נתחי הפרגית למשך 15 דק' נוספות (בדקו שהרוטב לא מתאדה תוך כדי).

5 פרסו נתח פרגית ובדקו אם הוא מבושל מבפנים, אם כן – כבו את התנור והוציאו את המנה. אכלו בתיאבון!