מוקפץ קארי כרישה

מוקפץ קארי כרישה – מוקפץ טעים במיוחד עם כרישה, גזר, סלרי ותיבול קארי נהדר. מנה נהדרת כתוספת, ניתן להוסיף מגוון ירקות אהובים עליכם (עגבניות, אספרגוס, ברוקולי ועוד)

ניתן להפוך למנה עיקרית ולשדרג עם 300 גר' פרוסות צלעות בקר, חתוכות לקוביות שתוכלו למצוא אצלנו במזווה.

מרכיבים להכנת מוקפץ קארי כרישה :

כף גהי, במידה וצמחוני או שמן אחר לבחירתכם במידה והמנה בשרית

2 כרישות, חתוכות לחצי ופרוסות

2 גזרים, חתוכים לחצי ופרוסים לפרוסות

3 גבעולי סלרי, פרוסים לפרוסות

חצי כפית מלח

כפית קארי מתוק

רבע כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

1 הסירו את החלק הירוק של הכרישה, פתחו את הכרישות לחצי ונקו אותן היטב, פרסו את הכרישות לפרוסות / רצועות.

2 על מחבת בעלת תחתית עבה חממו את כף השמן שבחרתם על חום בינוני.

3 הוסיפו למחבת את הכרישה הפרוסה, טגנו למשך 2-4 דקות או עד שהכרישה מתחילה להתרכך.

4 הוסיפן למחבת את הגזרים והסלרי, ערבבו וטגנו למשך 5 דקות נוספות.

5 במידה ובחרתכם להוסיף פרוסות צלעות בקר הוסיפו אותם כעת, ערבבו וטגנו למשך 3 דקות נוספות.

6 הוסיפו את המלח, הפלפל והקארי המתוק, ערבבו היטב והנמיכו את החום. הקפיצו את הירקות וערבבו למשך 10-15 דקות נוספות על חום נמוך.

7 הסירו מן האש ואכלו בתיאבון !