מוקפץ עוף ואורז כרובית

מוקפץ עוף ואורז כרובית – מנה עיקרית בריאה וטעימה שתשאיר אתכם קלילים ללא תחושה כבדה בבטן. אפשר להכין את המתכון הזה כמו שהוא או לצרף אליו כל ירק נוסף שמתאים לכם.

מרכיבים להכנת מוקפץ עוף ואורז כרובית :

2 כפות שמן קוקוס

500 גר' חזה עוף אורגני, פרוס לקוביות של 2-2.5 ס"מ

1 ראש כרובית

1 בצל גדול, קצוץ לקוביות

2 גזרים, מגוררים

1 שורש סלרי, מקולף ומגורר

1 עגבניה, חתוכה לקוביות

2-3 שיני שום, כתושות

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, כתוש

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות כוסברה קצוצה

1 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

1/2-1 כפית מלח (לפי הטעם)

1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

1 חתכו את ראש הכרובית לפרחים קטנים והכינו ממנו אורז כרובית לפי המתכון – הזה -.

2 חממו מחבת רחבה ועליה כף שמן קוקוס, טגנו את קוביות חזה העוף היטב מכל הצדדים למשך 3 דקות. הוסיפו למחבת כף שמן נוספת ואת הבצל הקצוץ, טגנו את הבצל והעוף יחד למשך דקה נוספת.

3 הוסיפו למחבת את הגזר והסלרי המגוררים ולאחר דקה נוספת את השום והג'ינג'ר הכתושים והתבלינים (מלח, פלפל, פפריקה, כורכום), ערבבו היטב הכל יחד.

4 הוסיפו למחבת את קוביות העגבניה וטגנו אותן יחד עם הירקות לחצי דקה, הנמיכו את האש והוסיפו את אורז הכרובית למחבת. ערבבו היטב את הירקות העוף והכרובית יחד.

5 הסירו מן האש, הגישו ואכלו בתיאבון!