לביבות פליאו גזר קוקוס

לביבות נהדרות שמשאירות טעם מתקתק, ניתן לאכול אותן ישר לאחר ההכנה כתוספת או לשמור אותן במקרר כנשנוש.

לביבות פליאו מרכיבים להכנה:

חצי קילו גזרים, קלופים ומגורדים בפומפייה \ מעבד מזון עם ראש מתאים

חצי כוס קוקוס גרוס דק, טרי או יבש

חצי כוס אגוזי פקאן (טבעיים ללא המלחה) – קצוצים

3 כפות לערך של צימוקים

כפית קינמון

רבע כפית אגוז מוסקט

2 ביצים

קורט מלח ים גס

הוראות הכנה:

חממו תנור מראש ל-175 מעלות.

בקערה גדולה – ערבבו היטב את הגזר המגורד, הקוקוס, אגוזי הפקאן, הצימוקים, הקינמון ואגוז המוסקט יחד.

בקערה נוספת – טרפו את שתי הביצים היטב והוסיפו אותן לתערובת הגזרים והקוקס. ערבבו הכל יחד והוסיפו חופן או שניים של מלח גס.

צרו לביבה כדורית בידיים מכמות של כפית מעיסת הגזר והקוקס והניחו אותה ע"ג תבנית שעליה מונח נייר אפייה. במידה והלביבה מתפרקת ולא נשארת בצורתה הכדורית ניתן לאפות אותן בתבנית שקעים לעוגיות.

אפו את הלביבות בתנור למשך 15-20 דקות או עד שהגזרים מתחילים להשחים.

הוציאו את הלביבות מהתנור וחזרו על התהליך פעם נוספת במידה ונותרה עיסה נוספת בקערה.

ניתן לאכול חם או לאחסן במקרר לשימוש מאוחר יותר, בתיאבון 🙂