כרובית מצופה ואפוייה בתנור

כרובית מצופה ואפוייה בתנור – זה מעדן! כרובית בציפוי פריך ללא גלוטן, ללא טיגון מוגשת עם המטבל האהוב עלייכם ('קטשופ' בייתי, גוואקמולי, טחינה – הכל הולך). נצפה את הכרובית כשהיא חתוכה לפרחים קטנים וכך יתקבלו נגיסים קטנים ומושלמים!

הוראות הכנה כרובית מצופה ואפוייה בתנור :

1 ראש כרובית גדול, לחתוך ולהפריד לפרחים קטנים

2 שיני שום, כתושות

2 ביצים

1/4 כוס קמח שקדים (ניתן גם לטחון שקדים  לבד במטחנת תבלינים)

1/4 כוס קמח טפיוקה (או קמח תפו"א, עקב תכונותיהם ה'מדביקות')

2 כפות קמח קוקוס (או קוקוס טחון דק במטחנת תבלינים)

1 כפית אבקת / שבבי בצל

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית זרעי כוסברה טחונים (אבקה)

1.5 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל-220 מעלות.

2 בקערה קטנה – שברו וקשקשו את שתי הביצים. חתכו את ראש הכרובית לפרחים קטנים והניחו בצד.

3 בצלחת נוספת (בדומה לשניצלים) ערבבו את כל החומרים היבשים לציפוי: קמח שקדים, קמח טפיוקה, קמח קוקוס, והשום הכתוש. הוסיפו לצלחת גם את התבלינים – פפריקה, אבקת בצל, זרעי כוסברה טחונים, מלח ופלפל שחור. ערבבו את כל הרכיבים היבשים היטב.

4 הכינו תבנית מתאימה לתנור בצד ופרשו עליה את נייר האפייה.

5 את פרחי הכרובית הקטנים טבלו היטב בביצה ולאחר מכן העבירו אותם לצלחת הציפוי וצפו אותם היטב מכל כיוון. הניחו את פרחי הכרובית המצופים בתבנית, חזרו על הפעולה וצפו כך את כל פרחי הכרובית.

6 הניחו את המגש עם הכרוביות בתנור והורידו את המעלות ל-200 מעלות. אפו אותם בתנור למשך 10 דקות ולאחר מכן הפכו אותן לצד השני למשך 10-15 דקות נוספות. עד שהציפוי הופך פריך והכרובית מוכנה ורכה.

7 הוציאו מהתנור ואכלו בתיאבון 🙂