כרובית וירקות בתנור בחומץ בלסמי

כרובית וירקות בתנור בחומץ בלסמי – כדי להכין את המנה הזו תצטרכו תבנית מתאימה לתנור, ירקות, חומץ  בלסמי ומינימום מאמץ. את הירקות מכניסים לצלייה בתנור בחום גבוה ומוציאים אותם כשהם נימוחים וטעימים, כך מקבלים תוספת מושלמת למנה עיקרית.

מרכיבים להכנת כרובית וירקות בתנור :

1 ראש כרובית גדול

1-2 כוסות שעועית ירוקה (טרייה או קפואה)

1 בצל לבן, פרוס לפרוסות עבות

4 עגבניות קטנות, שלמות

1 גזר, פרוס לפרוסות עבות

3 כפות שמן זית

3 כפות סילאן

1 כוס חומץ בלסמי

מלח לפי טעמכם

הוראות הכנה:

1 חממו תנור מראש ל-205 מעלות.

2 חתכו את העלים וחלקים מיותרים מראש הכרובית במידה ויש והניחו אותו בתבנית. סביבו סדרו את השעועית הירוקה, העגבניות השלמות ופרוסות הבצל והגזר. פזרו מעל הירקות את שמן הזית ומלח לפי טעמכם.

3 הניחו את תבנית הירקות בצד, קחו סיר קטן, הניחו על הגז והדליקו את האש בחום בינוני. שפכו לסיר את החומץ הבלסמי והסילאן. ערבבו היטב והביאו את החומץ לרתיחה ומיד הנמיכו את האש ללהבה קטנה. תנו לחומץ להתבשל על להבה נמוכה ולהצטמצם למשך 10 דקות והורידו מן האש.

4 שפכו את החומץ מעל כל הירקות (בעיקר מעל הכרובית) והכניסו את תבנית הירקות לתנור המחומם למשך שעה (פלוס מינוס – עד שהכרובית ושאר הירקות רכים ונימוחים). הוציאו את התבנית מהתנור, הגישו ואכלו בתיאבון!