חצאי ביצים ממולאות בטונה

חצאי ביצים ממולאות בטונה – מדובר בביצים קשות חצויות, ממלאים כל חצי ביצה במילוי טונה ובצל ירוק. מנה נהדרת לארוחת בוקר, מתאבנים או למצבים בהם אתם צריכים להביא אתכם מנה קלילה לארוחה משותפת. כמובן שניתן להקטין או להגדיל את כמות הביצים שמכינים לפי הצורך.

מרכיבים להכנת חצאי ביצים ממולאות בטונה :

6 ביצים

1.5 קופסאות טונה במים

1/2 בצל סגול קטן, קצוץ דק

1-2 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק

1 כפית חרדל איכותי

1/4 כפית מלח (אפשר להוסיף לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל (אפשר להוסיף לפי הטעם)

הוראות הכנה:

1 הכינו את הביצים הקשות – הרתיחו מים בסיר קטן עם מלח והניחו בו את הביצים, הרתיחו ובשלו את הביצים למשך 12 דק'. צננו את הביצים הקשות, קלפו אותן וחצו אותן לחצי.

2 הוציאו את החלמון (הצהוב) מחצאי הביצים לקערה קטנה, מעכו אותו וערבבו את החלמונים יחד עם החרדל, הטונה, המלח והפלפל עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3 הוסיפו לקערה את הבצל הסגול הקצוץ ואת הבצל הירוק. ערבבו היטב ומלאו את חצאי הביצים בתערובת שהכנתם (מלאו כל ביצה בנדיבות וצרו 'גבעה' קטנה מעל הביצה).

הגישו ואכלו בתיאבון!