חזה עוף ביין לבן ופטריות

חזה עוף הוא אחד החלקים הקלים לבישול ואפשר להכין אותו באין ספור דרכים ומתכונים שונים, החל משניצל, מוקפץ, ועד לצלייה בתנור. קשה מאוד לטעות במתכוני חזה עוף והטעם תמיד יוצא מנצח! הפעם, חזה עוף ביין לבן ופטריות – מנה קלילה להכנה וטעימה להפליא לארוחת הצהריים הקרובה שלכם.

מרכיבים להכנת חזה עוף ביין לבן ופטריות :

4 חתיכות חזה עוף (רצוי אורגני)

1 בצל, פרוס לפרוסות דקות

3 שיני שום, קלופות ופרוסות

2 כוסות פטריות (הסוג לבחירתכם, למשל פורטובלו או שמפניון), פרוסות

3 כפות שמן זית

1 כוס יין לבן לבחירתכם

1 כף חומץ יין אדום

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

1 גבעול רוזמרין, להפריד את העלים מהגבעול

מלח ופלפל לפי טעמכם

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל190 מעלות.

2 בתבנית מתאימה לתנור (פיירקס) פרסו את נתחי חזה העוף ופזרו מעליהם את הפטריות הפרוסות. בקערה נפרדת ערבבו את מרכיבי הרוטב: היין הלבן, 3 כפות שמן זית, חומץ היין, מיץ הלימון ועלי הרוזמרין.

3 פזרו את פרוסות הבצל והשום על העוף והפטריות או לחלופין – תוכלו לטגן את הבצל והשום למשך 3 דק' על מחבת על מנת לרכך אותם קודם, להעשיר את טעמם ולפזר אותם מעל חזה העוף כשהם מטוגנים קלות.

4 שפכו את הרוטב בתבנית וודאו שכל נתחי העוף מכוסים ברוטב. הכניסו את התבנית לתנור המחומם מראש למשך 40 דקות (פלוס מינוס) או עד שהעוף מבושל היטב.

5 הגישו ואכלו בתיאבון!