חומוס פליאו עם סלק

סלק הוא שורש מעולה עשיר בנוטריינטים ובריא. טעמו המתקתק יוצא החוצה כאשר צולים אותו. כאן נשלב אותו יחד עם טחינה, לימון וזוקיני. יאמי!

חומוס פליאו – סלק | מרכיבים להכנה:

2 שורש סלק (מקולף וחתוך לרבעים)

רבע כוס שמן זית

1 זוקיני (מקולף וחתוך לקוביות)

חצי כוס טחינה גולמית

1 לימון סחוט

1 כף כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

חממו מראש תנור ל210 מעלות צלזיוס.

לאחר מכן הניחו את הרבעים של שורש הסלק בתבנית אפייה, פזרו מעל שמן זית, מלח, פלפל וכמון. אפו למשך 20-30 דקות עד שניתן למעוך את שורש הסלק בעזרת מזלג.

הוציאו את התבנית מהתנור ותנו לה להתקרר למשך 10 דקות.

לאחר מכן, בעזרת מעבד מזון ערבבו את כל המרכיבים יחד עם תכולת התבנית שיצאה מהתנור. הפעילו את מעבד המזון וערבלו עד שמתקבל מרקם חלק. הוסיפו תבלינים לפי הטעם.

*ניתן להגיש עם ירקות טריים פרוסים לרצועות.

בתיאבון 🙂