דג פוטית (הליבוט) עם פטריות וכרישה

מרקם חלק וחמאתי, טעמה העדין של הכרישה וטעמי האדמה של הפטריות משתלבים נהדר עם הדג, מנה קלה להכנה.

מרכיבים:

2 כפות (30 גרם) חמאה לא מלוחה

4 כוסות (300 גרם) פטריות שמפיניון פרוסות

2 כרישות גדולות – פרוסות דקות מהחלק הלבן והירוק הבהיר (ראו טיפ בתחתית המתכון)

מלח ופלפל

4 חתיכות פילה 115 גרם לחתיכה – ללא עור של דף פוטית (הליבוט)

5 גבעולים של טמין טרי

1 כף (2 גרם) של פטרוזיליה קצוצה

 

הוראות הכנה:

חממו מחבת גדולה על חום בינוני. המסו עליה את החמאה והוסיפו את פרוסות הפטריות והכרישה. תבלו במלח ובפלפל לפי טעמכם. טגנו עד שהפטריות והכרישה מתרככות אך לא נשרפות. תבלו בנדיבות את נתחי הפילה של הדג במלח ופלפל והניחו את הנתחים בין הירקות שעל המחבת.

הוסיפו את גבעולי הטימין בין הנתחים והניחו מכסה מתאים על המחבת. בשלו את הדג כ-7 דקות לערך והוציאו את גבעולי הטימין. הניחו את נתחי הדג על צלחות, פזרו מעליהם את הכרישה והפטריות, קשטו עם הפטרוזיליה הקצוצה.

בתיאבון! 🙂

*טיפ: תוכלו לשמור את החלק הירוק של הכרישה ולהשתמש בו כאשר אתם מכינים ציר בקר \ עוף