פליאו דלעת הודו וצ'ילי

דלעת הודו וצ'ילי על המחבת – מתכון קל להכנה עם טעם מעולה, ממעט רכיבים שקל למצוא ולאלתר בבית. המתכון יוצא במרקם שמזכיר 'בולונז' שכזה, שאפשר בקלות להכין אותו יחד עם אורז (אפשר אורז כרובית, או פסטה קלילה מקישואים).

מרכיבים להכנת דלעת הודו וצ'ילי :

2 כפות שמן קוקוס

500 גר' בשר הודו טחון

150-200 גר' דלעת, יש לבשל את הדלעת בסיר עם מים חמים וכשהיא רכה – למעוך אותה לפירה.

3 בצלים גדולים, קצוצים דק

8 שיני שום, כתושות

2 פחיות שימורים של עגבניות (שלמות או מרוסקות) רצוי שיהיו איכותיות ככל שאפשר

1 כוס ציר עוף

2 כפות דבש

3 כפיות אורגנו מיובש

1/2-1 כפית שבבי צ'ילי חריף

1/2 כפית קינמון טחון

1 כפית מלח

פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1 בסיר רחב חממו כף שמן קוקוס וטגנו את הבצל עד שמתחיל להזהיב (5 דקות פלוס מינוס). הוסיפו את השום הכתוש וטגנו למשך דקה נוספת.

2 הוסיפו לסיר את בשר ההודו הטחון וערבבו היטב, 'שברו' את גושי הבשר בעזרת כף עץ עד שהוא מגיע למרקם פירורי. טגנו את הבשר למשך 5 דקות עד שהוא משחים ונסגר היטב.

3 הוסיפו לסיר את המרכיבים הנוספים – מחית הדלעת, רוטב העגבניות, ציר העוף, הדבש ושאר התבלינים. ערבבו היטב והביאו לרתיחה.

4 המשיכו לבשל על אש גבוהה למשך 15 דק' ללא מכסה, במידה וצריך עוד נוזלים הוסיפו עוד מעט ציר עוף/מים וערבבו. הסירו מן האש והגישו לצד סלט, פסטה, אורז או ירקות בתנור.

בתיאבון 🙂