ארוחת ערב פליאו – ביצת עין, בטטות כרישה ובצל

מתכון ארוחת ערב פליאו קלילה – ביצת עין (או כל סוג עשייה שאתם אוהבים) מונחת על מצע בטטות בצל וכרישה מושחמים קלות. את המתכון ניתן לשדרג ע"י הוספת ירקות למשל- פלפל, תפוח אדמה, פטריות וכו'. זמן הכנה קצר והתעסקות מינימלית.

מרכיבים להכנת ארוחת ערב פליאו :

ביצים, לפי מספר הסועדים

2 בטטות קטנות או אחת בינונית, קלופות וחתוכות לחתיכות קטנות

בצל אחד (סגול או לבן לפי העדפה), חתוך לפרוסות דקות

כרישה אחת, פרוסה לפרוסות דקות (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)

3 שיני שום, קצוצות דק

3 כפות שמן קוקוס

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה

קורט צ'ילי אדום גרוס (נגיעה כדי להוסיף חרפרפות)

עלי בזיליקום טריים קצוצים / פטרוזיליה טרייה קצוצה / בצל ירוק – לקישוט המנה

הוראות הכנה:

1 חממו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן קוקוס (חצי מהכמות) והמתינו מעט שיתחמם. כשהשמן חם הוסיפו את קוביות הבטטות וטגנו אותן למשך 5 דקות. תוכלו לכסות את המחבת במכסה כדי לשמור על החום.

2 כשהבטטות משחימות מעט הוסיפו את הבצל והכרישה הפרוסה. ערבבו יחד והוסיפו את התבלינים – המלח והפלפל, הפפריקה, הכמון והצ'ילי. טגנו למשך 5 דקות נוספות וערבבו מידי פעם, כשהבטטות משחימות והכרישה והבצל מתרככים הסירו מן האש.

3 הכינו את ביצת העין במחבת נוספת (לפי מספר הביצים שבחרתם) – חממו את שארית מן הקוקוס ושברו את הביצים על המחבת. פזרו מעל הביצים קורט מלח ולאחר 2 דקות הפכו אותך לצד השני.

4 הניחו את ביצת העין על גבי הבטטות הכרישה והבצלים, קשטו מעל עם הירק שבחרתם (בצל ירוק/פטרוזיליה/בזיליקום) והגישו, בתיאבון!