תבשיל חומוס פלפלים ועגבניות

תבשיל חומוס פלפלים ועגבניות – תבשיל צמחוני, ממלא, טעים ומזין. חומוסים רכים ומפנקים ברוטב אדום שאפשר לאכול לבד, עם סלט טוב או לצד אורז כרובית טעים. ממולץ לבשל כמות גדולה של גרגירי חומוס, להשתמש בכמות שרוצים למתכון הנוכחי, להקפיא את השארית ולהשתמש בה בקלות בפעם הבאה.

מרכיבים להכנת תבשיל חומוס פלפלים ועגבניות :

חצי קילו גרגירי חומוס קטנים (חומוס הדס, או חומוס בולגרי) – 3-4 כוסות של חומוס מבושל ישמשו אותנו בתבשיל זה.

1 בצל גדול, חתוך לפרוסות

1 פלפל (גמבה) אדום, חתוך לרצועות דקות

2 גזרים, מגורדים בפומפייה

1 בטטה בינונית, מגורדת בפומפייה

1 קישוא, חתוך לחצאי פרוסות דקות

3 שיני שום, כתושות

1 עגבניה חתוכה לקוביות

3-4 גבעולי סלרי גדולים, לחתוך לקוביות קטנות את הגבעול ולשמור את העלים בצד

מיץ מחצי לימון גדול וטרי

1 קופסאת עגבניות מרוסקות איכותיות (מומלץ של חברת 'מוטי')

1.5 כפית כורכום

3/4 כפית כמון

2 כפיות פפריקה

1.5 כפית מלח

3/4 כפית פלפל שחור טחון

צרור יפה וגדול של כוסברה / פטרוזיליה או שילוב של שניהם (האפשרות הכי מוצלחת!)

הוראות הכנה:

1 תחילה יש לטפל בגרגירי החומוס – יש להשרות את הגרגירים במים למשך 24 שעות ולהחליף את מי ההשרייה באופן תדיר. לאחר השרייה יש לבשל את כל גרגירי החומוס בסיר גדול / סיר לחץ. בתחילת הבישול הרתיחו את המים בסיר עם גרגירי החומוס והוציאו את כל הקצף שנוצר, לאחר שלא נשאר יותר קצץ כסו את הסיר עם מכסה ובשלו למשך כ-2-3 שעות, עד שהגרגירים רכים וטעימים.

הפרידו את כמות הגרגירים שתשתמשו בהם לבישול והקפיאו את היתר.

2 בסיר גדול – חממו כף שמן זית וכשהשמן חם התחילו לטגן את רצועות הבצל למשך כ-4-5 דק'. כשהבצל רך, הוסיפו את הגזר והבטטה המגורדים, את פרוסות גבעולי הסלרי ואת השום הכתוש, טגנו למשך 3-4 דקות נוספות.

3 הוסיפו לסיר את פרוסות הפלפל האדום, פרוסות הקישוא וחתיכות העגבניה וערבבו הכל היטב. לאחר 2 דקות הוסיפו את פחית השימורים של העגבניות המרוסקות וערבבו את הרסק יחד עם כל הירקות.

4 הוסיפו לסיר 2 כוסות מים, את עלי הסלרי ואת כל התבלינים והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש ותנו לירקות להתבשל על אש נמוכה למשך 15-20 דקות עד שיתרככו.

5 הוסיפו לתבשיל את גרגירי החומוס ואת מיץ הלימון הטרי וערבבו היטב (הוסיפו מים במידת הצורך לפי הסמיכות שאתם אוהבים), טעמו את הרוטב וחזקו טעמים אם צריך (מלח, פפריקה, כורכום, כמון ופלפל).

6 בחמש הדקות האחרונות של הבישול הוסיפו את צרור הפטרוזיליה והכוסברה (קרעו אותם בעזרת הידיים), ערבבו והסירו מהאש.

אכלו בתיאבון!