תבשיל בקר ודלעת

תבשיל בקר ודלעת – תבשיל מחמם, טעים ונעים לימים קרירים. עשיר בטעם ולאחר בישול ארוך הבשר יוצא רך והדלעת נימוחה. תוכלו להכין את התבשיל בסיר יעודי לבישול איטי וארוך (חשמלי), או בתוך סיר גדול בעל תחתית עבה על גבי אש נמוכה על הגז.

מרכיבים להכנת תבשיל בקר ודלעת :

4 כפות שמן זית

900-999 גר' בשר בקר לגולש, חתוך לקוביות

900-999 גר' דלורית, לקלף ולחתוך לקוביות בינוניות

1 בצל גדול, קצוץ

2 גזרים קטנים, קלופים וחתוכים לקוביות

4 שיני שום, כתושות

עשבי תיבול לבחירתכם – ענף רוזמרין / ענף טימין / 3 עלי מרווה

1 ליטר ציר בקר איכותי

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה

לקישוט מעל:  1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה לפזר מעל בסוף הבישול

הוראות הכנה:

1 חממו סיר גדול על אש בינונית ובתוכו חממו את שמן הזית. כשהשמן חם הוסיפו לסיר את הבצל וטגנו אותו מעט (3 דק' בערך). הוסיפו לסיר את קוביות הבשר החתוכות וטגנו אותן היטב על מנת "לסגור אותן" מכל הכיוונים – לטגן למשך 5-7 דק' עש שהקוביות משנות את צבען ומשחימות מעט.

2 כשקוביות הבשר מושחמות הוסיפו לסיר את ציר הבקר, את עשבי התיבול ואת התבלינים (מלח, פלפל, פפריקה). הרתיחו את תכולת הסיר והעבירו ישירות להמשך בישול על אש נמוכה עם מכסה למשך שעה / שעה וחצי.

3. לאחר שעה של בישול – הכניסו לסיר את קוביות הדלורית ואת קוביות הגזר. בשלו למשך 45 דק' נוספות, עד לריכוך מלא של הדלורית, הגזר וקוביות הבקר.

4 הסירו את הסיר מהאש, הגישו וקשטו מעל בפטרוזיליה קצוצה. אכלו בתיאבון 🙂