שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות – מתכון קלאסי וטעים. בדיוק בעונה הזו אפשר לקנות שעועית ירוקה טרייה אצל הירקן במקום להשתמש בשעועית קפואה והטעם יוצא נפלא!

מרכיבים להכנת שעועית ירוקה ברוטב עגבניות :

2 כפות שמן זית

400 גר' שעועית ירוקה טרייה, במידה והיא ארוכה מידי לחתוך אותה לרצועות של 3-4 ס"מ

1 בצל גדול, קצוץ

2 גזרים גדולים, מגורדים

4 שיני שום, כתושות

2 עגבניות, חתוכות לקוביות

1 חבילה של עגבניות מרוסקות / שלמות, איכותיות

מיץ מחצי לימון סחוט טרי

1 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית זנגוויל טחון

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית פלפל שאטה

הוראות הכנה:

1 חממו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, עליה חממו 2 כפות שמן זית. כשהשמן חם התחילו לטגן את הבצל ועליו הוסיפו את פלפל השאטה, טגנו למשך 3-4 דק' עד שהופך שקוף-זהוב.

2 הוסיפו לסיר את הגזר המגורד והשום הכתוש, ערבבו וטגנו למשך 2 דקות נוספות. הוסיפו לסיר את השעועית הירוקה ואת העגבניות החתוכות, ערבבו וטגנו למשך 2 דקות נוספות.

3 לבסוף, הוסיפו את רסק העגבניות, את כל התבלינים (מלח, פלפל שחור טחון, פפריקה, כורכום, כמון, זנגוויל) ואת מיץ הלימון הסחוט, ערבבו וטגנו למשך 2 דקות נוספות.

4 הוסיפו לתבשיל מים (כוס פלוס מינוס) – לפי  כמות הנוזלים שאתם רוצים ברוטב (סמיך או דליל), כסו את הסיר ובשלו למשך 25-30 דקות, עד שהשעועית רכה וטעימה. טעמו וחזקו תבלינים בהתאם.

הסירו מן האש ואכלו בתיאבון!