שעועית ירוקה, בצל שום ועשבים

שעועית ירוקה, בצל שום ועשבים – זה כל כך טעים והולך נהדר עם כ-ל ארוחה שהיא. אפשר להוסיף עשבי תיבול שאוהבים ולשדרג את המנה, להוסיף שומשום לקישוט והאפשרויות בלתי נגמרות.

מרכיבים להכנת שעועית ירוקה, בצל שום ועשבים :

2 כפות שמן זית/ שמן קוקוס

200-300 גר' שעועית ירוקה (קפואה או טרייה)

בצל קטן, חתוך לפרוסות דקות

5 שיני שום, כתושות

1/4 כפית טימין

1/4 כפית אורגנו יבש

4 עלי רוזמרין

קורט מלח גס

מעט פלפל

הוראות הכנה:

1 חממו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, כשהמחבת חמה הוסיפו את השמן וחממו אותו. התחילו לטגן את רצועות הבצל כ-4-5 דק' עד שהן מתחילות להזהיב, הוסיפו את השום הכתוש וטגנו למשך 2 דקות נוספות.

2 הוסיפו את רצועות השעועית הירוקה למחבת והקפיצו אותה קלות למשך 5 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך. הוסיפו לשעועית את עשבי התיבול, המלח והפלפל, ערבבו והמשיכו לבשל עד שהשעועית עשויה לפי טעמכם.

בתיאבון!