שוקו פליאו

נכון, בדיאטת פליאו לא משתמשים במוצרי חלב, אבל אם במקרה עולה בכם הגעגוע לכוס שוקו חמה בימים קרירים עם הילדים, בני הזוג או כשמארחים חברים – מתכון שוקו פליאו כאן במיוחד בשבילכם.

לגרסאת פליאו שוקו מוסיפים כמה תבלינים שיעשירו את טעם השוקו ה'קלאסי' – תוכלו לבחור גם תוספות אחרות שאהובות עליכם ולנסות להמציא גרסא משלכם!

מתכון ל-4 כוסות שוקו

מרכיבים להכנת שוקו פליאו :

1/4 כוס אבקת קקאו, אורגנית

1/4 כוס דבש להמתקה (תוכלו להחליף בממתיק אחר אהוב עליכם)

400 מ"ל חלב קוקוס

2 כוסות מים

מקל קינמון אחד

קורט אגוז מוסקט (ממש מעט, לארומה)

1/2 כוכב אניס (מעט, לארומה)

הוראות הכנה:

  1. בסיר קטן על אש נמוכה – הוסיפו את הדבש ואבקת הקקאו וערבבו אותם היטב יחד עד לקבלת מרקם אחיד. הוסיפו לסיר את חלב הקוקוס וכוסות המים, ערבבו והביאו לרתיחה חלשה.
  2. הוסיפו לסיר את הקינמון, אגוז המוסקט ואת האניס והמשיכו לערבב ולבשל ברתיחה נמוכה את השוקו למשך 10 דקות נוספות.
  3. כבו את האש, הוציאו את מקל הקינמון והאניס מהשוקו ומזגו לכוסות.